Pihabongaus 27.-28.1.2024

BirdLife Suomen Pihabongaus on vuoden suurin lintutapahtuma. Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Pihabongaus järjestetään joka vuosi tammikuun viimeisenä viikonloppuna, tänä vuonna 27.–28.1.

Pihabongauksen tavoitteena on innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa, eikä kyseessä ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole olennainen. Tärkeintä on osallistuminen ja havaintojen ilmoittaminen, vaikka havaintona olisi yksi lintu. Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvisen linnuston muutoksista.

Tringa järjestää viikonlopun aikana neljä kaikille avointa pihabongaustapahtumaa. Tapahtumissa on paikalla Tringan opas.

Tringan pihabongaustapahtumat:

Lauantai 27.1. klo 10-12 Lauttasaari, Poliisien maja, Länsiulapanpolku 27. Luvassa on oheistoimintaa lapsille.

Lauantai 27.1. klo 11-12 Tapanila, Fallkullan kotieläintilan pihapiiri, Malminkaari 24.

Lauantai 27.1. klo 11-12 Annalan huvilan pihapiiri, Hämeentie 154

Sunnuntai 28.1. klo 10-12 Talosaari, Helsingin luonnosuojeluyhdistyksen Torpan pihapiiri, Husön ratsastuskeskukselta noin kilometrin kävely. Talosaareen voit jäädä pihabongauksen jälkeen evästelemään Torpan kuistille tai nuotion ääreen. Myös pihasauna lämpimänä.

Tervetuloa pihabongaamaan!

Tammikuussa 2023 pihabongattiin Tringan oppaiden seurassa vähälumisessa Helsingin Kaivopuistossa. Kuva: Juha Lindy.

Lue uutinen vuoden 2023 pihabongaustapahtumista Tringan alueella: Pihabongausviikonlopun tuloksia

150 150 Jaana Sarvala
Kirjoita jotakin