Tringan talviskaba 2023-2024

Kuka havaitsee talven aikana eniten lajeja Tringan toimialueella? Tringan talviskaba on avoin kilpailu kaikille alueen lintuharrastajille.

Kisassa lasketaan havaittuja lajeja talvikuukausien ajalta Tringan toimialueelta. Liikkumistapa on vapaa. Ekosarjaan osallistuvat merkkaavat nimensä perään (EKO), esim. Matti Meikäläinen (EKO).

SÄÄNNÖT JA OHJEET:

Kilpailuaika: 1.12.2023 – 28.2.2024

Pinnakisapalvelun käyttö: Omat pinnat tallennetaan Tringan pinnakisapalveluun: https://kisa.tringa.fi/

Rekisteröidy ensin pinnakisapalveluun – kisa.tringa.fi – ellet ole jo sitä tehnyt. Kirjautuminen tapahtuu Laji.fi -palvelun kirjautumisjärjestelmän kautta. Sisäänkirjautumisen jälkeen voit valita etusivulta mihin kisaan haluat osallistua.
Pinnakisapalveluun kirjaudutaan jotakin olemassa olevaa verkkopalvelutunnusta käyttäen – esimerkiksi omilla Google- tai Facebook-tunnuksilla, joten erillistä rekisteröintiä ei tarvita. Tunnuksia käytetään vain kirjautumiseen, eikä pinnakisapalvelu ole muuten yhteydessä kolmansien osapuolien verkkopalveluihin. Kirjaudu jatkossa pinnakisapalveluun samaa tunnusta käyttäen.

Täytä osallistumislomakkeelle oma nimesi, kotikunta sekä alue/kaupunginosa, josta käsin osallistut skabaan.
Osallistumislomakkeen loppuun lisää havaitsemasi lajit. Täydennä tätä listaa kisan edetessä. Osallistujien toivotaan liittyvän pinnakisaan ennen kisan puoliväliä. Spontaanisti havaittujen lajien määrän voit ilmoittaa niin halutessasi. Samalla lomakkeella voit myös muuttaa muita tietoja, esim. jos kotipaikan nimi tuli kirjattua väärin.

Kilpailijoita kannustetaan ilmoittamaan mielenkiintoiset havaintonsa Tiira.fi -lintutietopalveluun. RK- ja ARK-lajeista on tehtävä asianmukainen ilmoitus.

Lajilleen määrittämättömät ns. kauttalajit: Voit lisätä omalle listalle myös havaitsemasi ns. kauttalajin (esimerkiksi varpus-/kanahaukka tai pikku-/isokäpylintu), jos kyseisen lajiparin molemmat lajit puuttuvat listaltasi. Valitse tällöin lajiparista todennäköisempi tai tavallisempi laji ja lisää se listallesi. Jos myöhemmin kilpailussa havaitset ja määrität lajilleen toisen kyseisestä lajiparista, korvaa kauttalajin havainto tällä uudella lajilla (eli poista vanha havainto ja lisää tilalle uusi).

Sponde = spontaani havainto. Spontaani havainto tarkoittaa yksinkertaistetusti “ei bongattua” -havaintoa, eli lintua, joka on itse löydetty tai oman retkiporukan löytämä. Spontaanisti havaitusta lintuyksilöstä ei ole oletusarvoisesti ennakkotietoa

Tiedustelut: kisat(ät)tringa.fi

Kirjoita jotakin