Tringan talviskaba 2021-2022

Kuka havaitsee talven aikana eniten lajeja Tringan toimialueella? Tringan talviskaba on avoin kilpailu kaikille alueen lintuharrastajille.

Kisassa lasketaan havaittuja lajeja talvikuukausien ajalta Tringan toimialueelta. Liikkumistapa on vapaa. Pinnat lasketaan yleisten pinnanlaskusääntöjen mukaan. 

SÄÄNNÖT JA OHJEET:

Kilpailuaika: 1.12.2021 – 28.2.2022

Pinnakisapalvelun käyttö: Omat pinnat tallennetaan Tringan pinnakisapalvelusta löytyvälle talviskaban lomakkeelle.

Rekisteröidy ensin pinnakisapalveluun – www.tringa.fi/kisa/ – ellet ole jo sitä tehnyt. Sisäänkirjautumisen jälkeen voit valita etusivulta mihin kisaan haluat osallistua.

Täytä osallistumislomakkeelle oma nimesi. Osallistumislomakkeen loppuun lisäät havaitsemasi lajit. Täydennä tätä listaa kisan edetessä. Osallistujien toivotaan liittyvän pinnakisaan ennen kisan puoliväliä. Spondet, kuljetut kilometrit ja käytetyn havainnointiajan voit ilmoittaa niin halutessasi. Samalla lomakkeella voit myös muuttaa muita tietoja, esim. jos kotipaikan nimi tuli kirjattua väärin.

Kilpailijoita kannustetaan ilmoittamaan mielenkiintoiset havaintonsa Tiira.fi -lintutietopalveluun. RK- ja ARK-lajeista on tehtävä asianmukainen ilmoitus.

Lajilleen määrittämättömät ns. kauttalajit: Voit lisätä omalle listalle myös havaitsemasi ns. kauttalajin (esimerkiksi varpus-/kanahaukka tai pikku-/isokäpylintu), jos kyseisen lajiparin molemmat lajit puuttuvat listaltasi. Valitse tällöin lajiparista todennäköisempi tai tavallisempi laji ja lisää se listallesi. Jos myöhemmin kilpailussa havaitset ja määrität lajilleen toisen kyseisestä lajiparista, korvaa kauttalajin havainto tällä uudella lajilla (eli poista vanha havainto ja lisää tilalle uusi).

Alue/kotipesä: Kirjaa tähän kohtaan kotikunta ja kaupunginosa/kylä, esimerkiksi Helsinki, Lauttasaari tai Inkoo, Degerby.

Sponde = spontaani havainto. Spontaani havainto tarkoittaa yksinkertaistetusti “ei bongattua” -havaintoa, eli lintua, joka on itse löydetty tai oman retkiporukan löytämä. Spontaanisti havaitusta lintuyksilöstä ei ole oletusarvoisesti ennakkotietoa

Tiedustelut: kisat(ät)tringa.fi

Kirjoita jotakin