Nuorten linturyhmä

Lapset ja nuoret

Tringan lasten ja nuorten toimikunta Juvin tavoitteena on kehittää, kasvattaa ja tukea lasten ja nuorten osallisuutta ja kiinnostusta lintuharrastuksen parissa. Järjestämme keväisin ja syksyisin linturetkiä, jonka lisäksi nuorilla on oma Nuorten linturyhmä. Olemme avoimia ehdotuksille koskien erilaisia tempauksia ja kiinnostuneita kehittämään yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa.

Juv-toimikuntaan kuuluu lintuharrastusta eri tavoin lähestyviä ja eri sukupolvia edustavia aktiivijäseniä, myös uudet aktiivit ovat tervetulleita mukaan. Juvilaiset haluavat välittää oman kiinnostuksensa kautta harrastuksen riemua ja näin rohkaista jokaista mukaan madaltamalla kynnystä aloittaa lintuharrastus. 

Tyttöjen retki Haliakselle 2019, kuva: Aki Aintila

Nuorten linturyhmä

Tringa järjestää retkiä nuorille keväisin ja syksyisin, retket ovat maksuttomia ja niille tulee ilmoittautua etukäteen, tulevien retkien tiedot löytyvät tapahtumakalenterista.  Yleensä retkelle lähtee mukaan kaksi opasta, jotka ottavat vastaan retki-ilmoittautumiset sekä vastaavat retken turvallisuussuunnitelmasta. 

Tringan Nuorten linturyhmän toiminnasta vastaavat innokkaat ja kokeneet nuoret lintuharrastajat Juho ja Olli. Nuorten linturyhmässä ideoidaan yhdessä jäsenien kanssa tulevia retkikohteita sekä tavataan säännöllisesti eri retkipaikoilla tai sisätiloissa kuunnellen lintuharrastukseen liittyviä esitelmiä. Viime vuosina retket ovat suuntautuneet pitkälti lintuasemille, kuten Hankoon Haliakselle ja Kirkkonummen Rönnskärille, myös lyhyempiä päiväretkiä järjestetään. Retkille alaikäiset tarvitsevat vanhemman suostumuksen, ja vanhemmille annetaan myös oppaiden yhteystiedot. Haluamme tarjota ensikertalaisille lintuasemalle vieraileville nuorille maksuttoman retken.

Nuorten ryhmällä on oma Whatsapp-ryhmä, jossa on mukana harrastajia muualtakin Suomesta. Näin voimme esimerkiksi jakaa määritystietoutta ryhmän jäsenten kesken tai kysyä seuraa retkille. Myös ryhmän sisäisiä tapaamisia järjestetään keväisin ja syksyisin. 

Uudet jäsenet ovat aina tervetulleita. Jos kiinnostuit meidän toiminnasta, haluat mukaan tai kysyä lisätietoa, ota rohkeasti yhteyttä Olli Keskikallioon: o.a.keskikallio@gmail.com 045 165 1128 tai Juho Tirkkoseen: tirkkoju@gmail.com 044 305 3928 .

Kuvia ja tunnelmia nuorten linturyhmän retkiltä löydät instagramista.

Nuorten retkellä Rönnskärillä, kuva: Leo Vuojolainen

Tulevia nuorten retkiä:

Seuraava nuorten lintuasemaretki järjestetään elokuussa Hangon lintuasemalle. Lisätietoja luvassa alkukesällä.

Retkikertomuksia aiemmilta nuorten retkiltä:

Kirjoita jotakin