Nuorten linturyhmä

Lapset ja nuoret

Tringan lasten ja nuorten toimikunta Juvin tavoitteena on kehittää, kasvattaa ja tukea lasten ja nuorten osallisuutta ja kiinnostusta lintuharrastuksen parissa. Järjestämme keväisin ja syksyisin linturetkiä, jonka lisäksi nuorilla on oma Nuorten linturyhmä. Olemme avoimia ehdotuksille koskien erilaisia tempauksia ja kiinnostuneita kehittämään yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa.

Juvin toimikunnassa on tällä hetkellä yhdeksän harrastusta eri tavoin lähestyvää ja eri sukupolvia edustavaa aktiivijäsentä. Jäsenet haluavat välittää oman kiinnostuksensa kautta harrastuksen riemua ja näin rohkaista jokaista mukaan madaltamalla kynnystä aloittaa lintuharrastus. 

Tyttöjen retki Haliakselle 2019, kuva: Aki Aintila

Nuorten linturyhmä

Tringa järjestää retkiä nuorille keväisin ja syksyisin, retket ovat maksuttomia mutta niille pitää ilmoittautua sähköpostitse juv@tringa.fi.  Yleensä retkelle lähtee mukaan kaksi opasta, jotka ottavat vastaan retki-ilmoittautumiset sekä vastaavat retken turvallisuussuunnitelmasta. 

Tringan Nuorten linturyhmän toiminnasta vastaavat innokkaat ja kokeneet nuoret lintuharrastajat Juho ja Olli. Nuorten linturyhmässä ideoidaan yhdessä jäsenien kanssa tulevia retkikohteita sekä tavataan säännöllisesti eri retkipaikoilla tai sisätiloissa kuunnellen lintuharrastukseen liittyvää esitelmää. Viime vuosina retket ovat suuntautuneet pitkälti lintuasemille, kuten Hankoon Haliakselle ja Kirkkonummen Rönnskärille, myös lyhyempiä päiväretkiä järjestetään. Retkille alaikäiset tarvitsevat vanhemman suostumuksen, ja vanhemmille annetaan myös oppaiden yhteystiedot. Haluamme tarjota ensikertalaisille lintuasemalle vieraileville nuorille maksuttoman retken. Keväällä 2019 järjestimme tytöille suunnatun Halias-retken, ja voimme järjestää niitä lisää jos on kysyntää.

Nuorten ryhmällä on lisäksi oma Whatsapp-ryhmä, jossa on mukana harrastajia muualtakin Suomesta. Näin voimme esimerkiksi jakaa määritystietoutta ryhmän jäsenten kesken tai kysyä seuraa retkille. Myös ryhmän sisäisiä tapaamisia järjestetään keväisin ja syksyisin. 

Uudet jäsenet ovat aina tervetulleita. Jos kiinnostuit meidän toiminnasta, haluat mukaan tai kysyä lisätietoa, ota rohkeasti yhteyttä Olli Keskikallioon: o.a.keskikallio@gmail.com 045 165 1128 tai Juho Tirkkoseen: tirkkoju@gmail.com 044 305 3928 .

Kuvia ja tunnelmia nuorten linturyhmän retkiltä löydät instagramista.

Nuorten retkellä Rönnskärillä, kuva: Leo Vuojolainen
Kirjoita jotakin