Retkiohjeita

Ensimmäiset Tringan retket järjestettiin 1970-luvulla, jolloin Viikin retkellä saattoi olla kerrallaan parisen sataa osanottajaa. Retkiä järjestettiin tuolloin vain muutama vuodessa. Nykyään retkitoiminta on hyvin aktiivista ja monipuolista. Retkiä järjestetään vuodessa 60 – 70, muutaman tunnin kävelyretkistä päivän mittaisiin bussiretkiin, monen päivän kotimaan retkiin ja ulkomaanretkiin. Tringan alueen parhaat lintupaikat tulevat retkillä tutuiksi. Retkillä havaitaan lintulajeja runsaasta kymmenestä yli sataan, riippuen retken kestosta, paikasta ja vuodenajasta. Tavoitteena on tarjota retkiä kaikenlaisille lintuharrastajille.

Tervetuloa Tringan järjestämälle linturetkelle!

Yleisiä retkiohjeita

RETKITIEDOT

Ajankohtainen retkitieto Tringan retkistä löytyy tapahtumakalenterista. Katso retken tiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä iltana mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Kaikki bussiretket, usean päivän kotimaan retket ja ulkomaan retket ovat vain Tringan jäsenille. Kävelyretkille ovat tervetulleita myös ei-jäsenet.

Tringan retkillä on mukana asiantunteva opas. Tringan retkioppaat ovat BirdLifen retkikummeja. Retkeläiset ovat Tringan kotimaan retkillä tapaturmavakuutettuja.

Retkiä koskevat kysymykset voi lähettää sähköpostilla retken oppaalle tai retkikoordinaattorille, kysymysten lähettämisen sähköpostiosoite löytyy retkitiedoista.

Retkillä oppaat saattavat ottaa kuvia retkeläisistä. Retkikuvia käytetään Tringan some-päivityksissä ja  retkikertomuksissa.

RETKIVARUSTEET

Pukeudu säänmukaisesti. Viileämmän sään retkillä useampi vaatekerta päällekkäin on hyvä valinta. Vaikka retkellä kävellään, vauhti on yleensä hidas ja pysähdellään.

Lyhytkestoisilla kävelyretkillä ei aina pidetä evästaukoa mutta eväät kannattaa silti ottaa matkaan, niistä voi nauttia vaikka retken päätteeksi. Kokopäiväretkillä pidetään päivän aikana huoltoasemalla vain lyhyt pysähdys, joten ota päiväretkelle aina riittävästi omia eväitä mukaan. Ota reilusti juotavaa. Monen päivän retkillä ruokailut selviävät retkiohjelmasta.

Muita hyödyllisiä varusteita retkillä ovat kiikarit, kaukoputki, lintukirja tai lintukirjasovellus puhelimessa, havaintovihko. Etenkin muutonhavainnointiretkillä seistään paljon paikallaan ja tähyillään muuttolintuja eli staijataan. Kiikareiden kannattelussa auttaa tällöin seipiö.

Tringan jäsen voi lainata kaukoputken maksutta kolmeksi päiväksi kerrallaan Lintuvarusteesta (Viikki, Koetilantie 1 B 5, p. 09 3867856) tai Foto Fennicasta (Ruoholahti, Itämerenkatu 16, p. 09 68590800).

RETKELLE ILMOITTAUTUMINEN, RETKIMAKSU, RETKIPAIKAN PERUMINEN

Kaikille retkille on pakollinen ilmoittautuminen.

Maksuttomat retket

Maksuttomille retkille ilmoittaudutaan retkitiedoissa olevan ilmoittautumislinkin kautta. Saat sähköpostiisi automaattisen vahvistuksen onnistuneesta ilmoittautumisesta. Ellei vahvistussähköpostia näy saapuneiden postilaatikossa, tarkista myös roskapostilaatikko. Muista perua ilmoittautumisesi ellet pääse retkelle.  Peruminen tapahtuu vahvistussähköpostissa saamasi linkin kautta retken ilmoittautumisajan päättymiseen saakka. Kun retken ilmoittautumisaika on päättynyt, peruutuslinkki ei enää toimi.  Lähetä tällöin peruutus sähköpostilla retkitiedoissa ilmoitettuun osoitteeseen.

Mikäli täyteen varatulle retkelle vapautuu peruutusten myötä vapaita paikkoja, niistä ilmoitetaan tapahtumakalenterissa retken tiedoissa muutamaa päivää ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Maksulliset retket

Maksullisille retkille ilmoittaudutaan Eventio-verkkokaupan kautta. Retkimaksu tai retken ennakkomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Retkitiedoissa on linkki Evention lippukauppaan. Valitse haluamasi retki, täytä ilmoittautumiseen tarvittavat tiedot, valitse haluamasi lipputyypit ja maksa retkimaksu verkkopankissa. Alle 18-vuotiaille, opiskelijoille ja työttömille osalla retkistä on alennettu retkimaksu.

Evention kautta varatuille retkille ei voi itse perua ilmoittautumistaan. Jos haluat perua ilmoittautumisesi, lähetä asiasta sähköposti retkikoordinaattorille: opastukset@tringa.fi. Saat tällöin ohjeet maksupalautuksen hakemisesta.

Jos perut osallistumisesi yhden päivän retkelle 7 päivää ennen retkipäivää tai tätä aiemmin, saat maksamastasi retkimaksusta takaisin retkimaksun – (miinus) 5 euroa (Evention käsittelykulut). Jos perut osallistumisesi 1-6 pv ennen retkeä, saat retkimaksusta takaisin 50 %. Mikäli et tule retkelle jolle olet ilmoittautunut, etkä ole perunut ilmoittautumistasi, retkimaksua ei palauteta.

Monen päivän retkillä ja ulkomaan retkillä peruutusehdot kerrotaan erikseen.

Jos retki, jolle haluat ilmoittautua, on täynnä, seuraa retken varaustietoja. Retkelle voi peruutusten myötä vapautua paikka. Tällöin pääset varaamaan retkipaikan.

Tiedustelut: Tringan retkikoordinaattori opastukset@tringa.fi

Kirjoita jotakin