Tringan retkitoiminta on hyvin aktiivista ja monipuolista. Aikuisille suunnattujen retkien järjestämisestä vastaa Tringan retkikoordinaattori. Lasten, nuorten ja perheiden retkiä järjestää Tringan lasten ja nuorten (juv-)toimikunta. Retkiä järjestetään vuodessa toista sataa, muutaman tunnin kävelyretkistä päivän mittaisiin bussi- ja veneretkiin, monen päivän kotimaan retkiin ja ulkomaanretkiin. Retkien ohella Tringa järjestää tornipäivystyksiä. Tringan alueen parhaat lintupaikat tulevat retkillä tutuiksi. Retkillä havaitaan lintulajeja runsaasta kymmenestä yli sataan, riippuen retken kestosta, paikasta ja vuodenajasta. Tringan tavoitteena on tarjota retkiä kaikenlaisille lintuharrastajille.

Tervetuloa Tringan järjestämälle linturetkelle!

Retkiohjeita

 

RETKITIEDOT

Ajankohtainen retkitieto Tringan retkistä löytyy tapahtumakalenterista. Katso retken tiedot tapahtumakalenterista vielä retkeä edeltävänä iltana mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Kaikille retkille ilmoittaudutaan etukäteen verkkoilmoittautumisen kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään henkilötietoja. Henkilötietojen käytöstä, säilyttämisestä ja poistamisesta huolehditaan tietosuojasäädösten mukaisesti. Tietosuoja-asioista voit lukea tarkemmin täältä: Tringan tietosuojaseloste

Kaikki bussi- ja veneretket, usean päivän kotimaan retket ja ulkomaan retket ovat vain Tringan jäsenille. Maksuttomille kävelyretkille ovat tervetulleita myös ei-jäsenet.

Tringan retkillä on mukana asiantunteva opas. Tringan retkioppaat ovat BirdLifen retkikummeja. Retkeläiset ovat Tringan kotimaan retkillä tapaturmavakuutettuja.

Retkiä koskevat kysymykset voi lähettää sähköpostilla retken oppaalle tai retkikoordinaattorille. Kysymysten lähettämisen sähköpostiosoite löytyy retkitiedoista.

Retkillä oppaat saattavat ottaa kuvia retkeläisistä. Retkikuvia käytetään Tringan some-päivityksissä ja  retkikertomuksissa.

RETKIVARUSTEET

Pukeudu säänmukaisesti. Viileämmän sään retkillä useampi vaatekerta päällekkäin on hyvä valinta. Vaikka retkellä kävellään, vauhti on yleensä hidas ja pysähdellään.

Lyhytkestoisilla kävelyretkillä ei aina pidetä evästaukoa mutta eväät kannattaa silti ottaa matkaan, niistä voi nauttia vaikka retken päätteeksi. Kokopäiväretkillä pidetään päivän aikana huoltoasemalla lyhyt pysähdys, joten ota päiväretkelle aina riittävästi omia eväitä mukaan. Ota myös reilusti juotavaa. Monen päivän retkillä ruokailut selviävät retkiohjelmasta.

Hyödyllisiä varusteita retkillä ovat kiikarit, kaukoputki, lintukirja tai lintukirjasovellus puhelimessa, havaintovihko. Etenkin muutonhavainnointiretkillä seistään paljon paikallaan ja tähyillään muuttolintuja eli staijataan. Kiikareiden kannattelussa auttaa tällöin seipiö.

Tringan jäsen voi lainata kaukoputken maksutta kolmeksi päiväksi kerrallaan Lintuvarusteesta (Viikki, Koetilantie 1 B 5, p. 09 3867856) tai Foto Fennicasta (Ruoholahti, Itämerenkatu 16, p. 09 68590800). Tringan jäsen voi lainata Lintuvarusteesta myös kiikareita enintään viideksi päiväksi kerrallaan. Kiikareita on kolmet. Lainaamisen yhteydessä täytetään lainauslomake ja tarkistetaan henkilöllisyys.

 

RETKELLE ILMOITTAUTUMINEN, RETKIMAKSU, RETKIPAIKAN PERUMINEN

Kaikille retkille on pakollinen ilmoittautuminen. Torniopastuksiin ei tarvitse ilmoittautua.

Maksuttomat retket

Maksuttomille retkille ilmoittaudutaan retkitiedoissa olevan ilmoittautumislinkin kautta. Saat sähköpostiisi automaattisen vahvistuksen onnistuneesta ilmoittautumisesta. Ellei vahvistussähköpostia näy saapuneiden postilaatikossa, tarkista myös roskapostilaatikko. Muista perua ilmoittautumisesi ellet pääse retkelle.  Peruminen tapahtuu vahvistussähköpostissa saamasi linkin kautta retken ilmoittautumisajan päättymiseen saakka. Kun retken ilmoittautumisaika on päättynyt, peruutuslinkki ei enää toimi.  Lähetä tällöin peruutus sähköpostilla retkitiedoissa ilmoitettuun osoitteeseen.

Mikäli täyteen varatulle retkelle vapautuu peruutusten myötä vapaita paikkoja, niistä ilmoitetaan tapahtumakalenterissa retken tiedoissa, toisinaan myös Tringa-verkossa.

Maksulliset retket

Maksullisille retkille ilmoittaudutaan retkitiedoissa olevan Eventio-verkkokaupan linkin kautta. Retkimaksu tai retken ennakkomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Valitse haluamasi retki, täytä ilmoittautumiseen tarvittavat tiedot, valitse haluamasi lipputyypit ja maksa retkimaksu verkkopankissa. Alle 18-vuotiaille, opiskelijoille ja työttömille osalla retkistä on alennettu retkimaksu. Saat sähköpostiisi Evention lähettämän vahvistusviestin onnistuneesta varauksesta.

Evention kautta varatuille retkille ei voi itse perua ilmoittautumistaan. Jos haluat perua ilmoittautumisesi, lähetä asiasta sähköposti retkikoordinaattorille: opastukset@tringa.fi. Saat tällöin ohjeet maksupalautuksen hakemisesta. Maksullisten retkien peruutusehdot ilmenevät tapahtuman tiedoista..

Tiedustelut: Tringan retkikoordinaattori Jaana Sarvala       opastukset@tringa.fi

Kirjoita jotakin