Espoon pikaviestiryhmä

Espoon lintuharrastajille on oma pikaviestiryhmä “Espoo-linnut”, jossa voi kertoa lintuhavainnoista sekä muista lintuharrastukseen Espoossa liittyvistä asioista.

Ryhmä toimii ilmaisen Telegram-pikaviestisovelluksen avulla, jota voi käyttää älypuhelimella, tabletilla, tietokoneella tai tavallisella nettiselaimella. (Telegram toimii suunnilleen kuten Whatsapp.)

Viestit toimivat kuten tekstiviestit: ne kulkevat kaikille jäsenille saman tien ja ilmoittavat äänimerkillä saapumisestaan puhelimeen. Viestit eivät maksa mitään, sillä ne kulkevat netin kautta. Älypuhelimen datayhteyden on kuitenkin oltava päällä, jotta viestit kulkevat. Tekstin lisäksi Telegramissa voi välittää myös kuvia ja ääniä. Ryhmä ei ole sähköpostilista, eikä viestejä voi tilata sähköpostiosoitteeseen.

Ryhmään liittyminen

Älypuhelimella (tai tabletilla)
  1. Asenna puhelimeen Telegram-sovellus, joka löytyy puhelimesi sovelluskaupasta.
  2. Rekisteröidy sovelluksen ohjeiden mukaan.
  3. Mene puhelimella tälle liittymissivulle, ja avaa siellä oleva linkki. Sivu vaatii salasanan, se on vieressä näkyvän linnun suomenkielinen nimi.
Nettiselaimella tavallisella tietokoneella
  1. Rekisteröidy Telegramiin osoitteessa https://web.telegram.org. Tarvitset rekisteröityessäsi kännykän, johon saat tekstiviestitse vahvistuskoodin.
  2. Mene puhelimella tälle liittymissivulle, ja avaa siellä oleva linkki. Sivu vaatii salasanan, se on vieressä näkyvän linnun suomenkielinen nimi.
Ryhmästä eroaminen

Voit erota ryhmästä itse Telegram-sovelluksen avulla.

Liittymissivun salasana on tämän Suomenojalla pesivän linnun suomenkielinen nimi.
Kuva Dave Morton, Public Domain.

Kirjoita jotakin