Testamenttilahjoitus

Testamenttilahjoitus Tringalle edistää lintujen suojelua

Tekemällä testamentin voit varmistaa, että sinulle tärkeitä asioita toteutetaan myös poismenosi jälkeen. Tringa työskentelee länsiuusmaalaisen linnuston suojelun ja lintuharrastuksen edistämisen parissa. Tekemällä testamenttilahjoituksen yhdistykselle autat meitä turvaamaan lintujen elinolosuhteita niin, että tulevatkin sukupolvet voivat niistä nauttia.

Koska Tringa on yleishyödyllinen yhdistys, emme maksa veroa saamistamme testamenttilahjoituksista. Voimme käyttää testamenttaamasi varat täysimääräisesti lintujen ja luonnon suojeluun ja lintuharrastuksen edistämiseen. Yksittäisen lahjoituksen ei tarvitse olla suuri, vaan pienetkin summat auttavat meitä edistämään sinulle tärkeitä asioita.

Vuonna 1995 poisnukkuneen Marja-Liisa Karttusen testamenttilahjoitus on antanut yhdistykselle taloudellista selkärankaa, jonka turvin yhdistys on pystynyt kasvamaan, palkkaamaan ensimmäiset työntekijänsä ja vaikuttamaan aivan eri tavalla Uudenmaan suojeluasioihin kuin ennen. Tringan jäsenmäärä on yli kolminkertaistunut Karttusen testamenttisaannon jälkeen.

Testamentin tekeminen ei ole koskaan liian aikaista. Ilman testamenttia omaisuutesi jaetaan perimysjärjestyksessä. Jos sinulla ei ole perillisiä, omaisuutesi luovutetaan valtiolle. Testamentin tekeminen ei ole monimutkaista, mutta se kannattaa laatia huolellisesti, jotta tahtosi tulee kuulluksi. Tämän tekstin alla on ohjeita testamentin laatimiseen. 

Lisätietoja Tringalle tehtävistä testamenttilahjoituksista antaa yhdistyksen toiminnanjohtaja: toiminnanjohtaja@tringa.fi

Ohjeita testamentin laadintaan
  1. Testamentin voi tehdä milloin vain. Valmis, allekirjoitettu ja kahden todistajan oikeaksi todistama testamentti on voimassa, ellei sitä erikseen mitätöi tai korvaa uudella testamentilla.
  2. Testamentissa voi määrätä Tringalle koko omaisuuden, jonkin osuuden omaisuudesta tai nimetyn osan siitä. Lahjoitus voi siten olla esimerkiksi asunto-osake, jokin pienempikin rahasumma tai osuus (esimerkiksi 1/8) kuolinpesän omaisuudesta.
  3. Testamenttilahjoituksen voi halutessaan tarkentaa Tringan tiettyyn toimintaan (esimerkiksi kosteikkokampanjaan tai Hangon lintuasemalle), mutta tämä ei ole välttämätöntä.
  4. Testamentissa on hyvä mainita yhdistyksen virallinen nimi Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry sekä y-tunnus: 0906679-4.
  5. Perusmuotoisen testamenttipohjan saat tarvittaessa meiltä. Jos haluat muistaa Tringaa testamentissasi mutta perintötilanne on perustapausta monimutkaisempi, osaamme ohjata ammattitaitoisen juristin luokse.  
  6. Testamentista on hyvä kertoa läheisille ihmisille, ja siitä voi halutessaan ilmoittaa myös Tringalle. Se ei ole kuitenkaan välttämätöntä. Testamentti tulee säilyttää turvallisessa paikassa, kuten asianhoitajalla tai pankin tallelokerossa.
Kirjoita jotakin