Tringan toimialue

Tringan toimialue ja havaintojenkeruualue

Tringan toimialueena on koko oheisessa kartassa esitetty alue Uudenmaan maakunnassa. Alueella toimii myös kolme muuta yhdistystä (Hakki, APLA ja Apus), joiden toimialueet on merkitty karttaan erikseen sekä paikallisjaosto Lullula Raaseporissa.

Yhdistyksillä on omat, BirdLife Suomen vahvistamat havaintojenkeruualueensa, joissa ei ole päällekkäisyyksiä yhdistysten välillä. Hakin ja Apuksen havaintojenkeruualueet ovat samat kuin niiden toimialueetkin. Näin ollen Tringan havaintojenkeruualueeseen kuuluvat kartassa keltaisella merkitty alue sekä ruskealla merkitty APLA:n alue. Tringa-lehden katsauksissa julkaistaan perinteitä noudattaen havaintoja koko Tringan toimialueelta.

Tringan toimialueen alueelliset lintuyhdistykset

Raaseporin lintuharrastajat Lullula – Tringa ry:n paikallisjaosto.

Lullula on Tringa ry:n paikallisjaosto, jonka toimialueena on Raaseporin kaupunki ja tutkimusalueena Raaseporin pohjoisosat (Entinen Pohjan ja Karjaan alue). Lullula aloitti toimintansa vuoden 2004 alussa.

Lisätietoja ja liittymisohjeet saat lähettämällä sähköpostia: lullulanhallitus(ät)gmail.com

Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus ry (entinen HyLy)

Apus on valtakunnallisen BirdLife Suomen alueellinen jäsenyhdistys ja se on perustettu vuonna 1981. Apuksen tarkoituksena on toimia lintuharrastajien yhdyssiteenä, edistää ja ohjata lintuharrastusta ja -tutkimusta sekä luonnonsuojelua yleensä. Apus toimii myös Helsingin seudun lintutieteellisen yhdistyksen Tringan osana huolehtien lintuhavaintojen keräämisestä Keski- ja Pohjois-Uudenmaan alueella.

Lisätietoja saa muun muassa yhdistyksen kotisivuilta osoitteesta http://www.tringa.fi/apus/

Lohjan lintutieteellinen yhdistys Hakki ry

Lohjan lintutieteellinen yhdistys Hakki ry ylläpitää ja kehittää Lohjan seudun lintuharrastusta ja -tuntemusta. Tammikuussa 1996 perustetun yhdistyksen toimialue on Lohja ja Siuntio. Yhdistyksessä on noin 300 jäsentä. Vuonna 2018 varsinaisen jäsenmaksun suuruus on 25 euroa ja perhejäsenmaksun suuruus 6 euroa.

Lisätietoja saa yhdistyksen kotisivuilta osoitteesta http://www.birdlife.fi/hakki tai sähköpostilla hakki(ät)birdlife.fi

Luoteis-Uudenmaan Lintutieteellinen Yhdistys APLA ry

APLA ry:n toimialueena ovat Karkkilan kaupunki sekä Nummi-Pusulan ja Vihdin kunnat.  Yhdistyksen julkaisu ilmestyy 1-2 kertaa vuodessa nimellä APLA. Vuonna 1986 tehtiin 15-vuotisjulkaisuna 203-sivuinen kirja seudun linnustosta (Luoteis-Uudenmaan Linnusto). Jäseniin pidetään yhteyttä jäsenlehden ja jäsentiedotteiden lisäksi kuukausikokouksilla, jotka pidetään yleensä Karkkilan kaupungin Rajakadun nuorisotilassa (Rajakatu 2).

Lisätietoja: marko.teivonen(ät)santasalo.com

Kirjoita jotakin