Lintukurssit

Lintukurssit

Tringa järjestää vuoden aikana lintukursseja, joiden tavoite on lisätä osaamista ja ymmärrystä sekä lintu- että luontoaiheisiin. Kurssien teorian opetusmuoto voi olla etä- tai lähiopetusta, ja kurssien pituus riippuu niiden aiheista. Etäopetus toteutetaan Google Meet, ja lähiopetus annetaan Tieteiden talon tiloissa Helsingissä tai vastaavassa tiloissa. Eri tasoisia lintukursseja pyritään järjestämään, jotta ne vastaavat jäsenistön monipuolisiin kiinnostuksiin.

Tringan tarjoamat lintukurssit ovat maksullisia. Kurssit ovat avoimia sekä Tringan jäsenille, että yleisölle. Tulevia kursseja mainostetaan Tringan omilla kanavilla. Ilmoittautumisiin käytetään ilmoittautumisjärjestelmän linkkiä kyseisen kurssin sivulla.

Kurssiohjelma

Tänne päivitetään Tringan tulevat lintukurssit. Kaikilla kursseilla on voimassa seuraavat Peruutusehdot.

Lisätietoja kursseista voi kysyä osoitteesta kurssitoimikunta(ät)tringa.fi.

Huom! Kurssit toteutetaan vallitsevan koronatilanteen mukaan, paikallisia rajoituksia ja toimenpiteitä noudattaen. Lue Peruutusehdot.

Kurssin opettaja: Nadja Weisshaupt

Kurssin kuvaus: Kahlaajakurssilla tutustutaan pääkaupunkiseudun yleisiin, säännöllisesti muutolla vieraileviin ja pesiviin kahlaajalajeihin. Kurssilla opitaan yleisvinkkejä kahlaajien määritykseen sekä lajikohtaisia tuntomerkkejä. Kurssiin kuuluu kaksi etäopetuskertaa sekä retki kahdessa pienryhmässä Espoon Laajalahdelle kahtena eri päivänä. Kurssi sopii lintuharrastajille, joilla on jo peruskokemusta ja -tietoja lintuharrastuksesta mutta joille kahlaajat ovat vielä hankalia. Etäopetus tapahtuu Google Meet-ohjelmalla, jota pystyy käyttämään tavallisella verkkoselaimella (suositeltava) tai älypuhelimen sovelluksella.

Opetusillat: Etäopetuskerta klo 17-19, ti 2.8. ja to 4.8.2022. 

Retket: Ma 8.8.2022 (ryhmä 1) ja ti 9.8.2022 (ryhmä 2), klo 18-20. – vararetkipäivä ryhmälle 1: ke 10.8.2022; ryhmälle 2: to 11.8.2022, klo 18-20.

Kurssilla tarvittavat varusteet: Lintuopas-kirja (Svensson ym., Otava) tai vaihtoehtona eurooppalaisen kahlaajavalikoiman kattava lintuopas. Retkellä kurssilaisilta edellytetään kaukoputki, kiikarit ja lintuopas. Valitse sopivat vaatteet sään mukaan – lintutornissa tulee helposti kylmä, vaikka on kesä. Retkellä noudataan koronatilanteen mukaisia voimassaolevia paikallisia suosituksia.

Osallistujamäärä: 16 (retkellä max. 8 osallistujaa/retki). Kurssi toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10. Kurssi on suunnattu aikuisille.

Paikka ja kurssin muoto: Etäopintoihin osallistumiseen tarvitset tietokoneen ja verkkoyhteyden. Kurssiin kuuluva linturetki tehdään Espoon Laajalahdelle.

Maksu: Jäsenille 40 €; ei-jäsenille 55 €.

Ilmoittautuminen: Verkkoilmoittautuminen aukeaa 4.7.2022, klo 18.00 täällä.

Lintukurssien peruutusehdot

Kurssille ilmoittaudutaan Eventio-verkkokaupan kautta. Kurssimaksu tai ennakkomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssitiedoissa on linkki Evention lippukauppaan. Valitse haluamasi kurssi ja osallistujien määrä, täytä ilmoittautumiseen tarvittavat tiedot ja maksa kurssimaksu verkkopankissa. Jäsenille ja ei-jäsenille tai muille ryhmille voi olla eri maksuluokka. Maksuluokat näkyvät lippukaupassa.

Evention kautta ei voi itse perua ilmoittautumistaan. Jos haluat perua ilmoittautumisesi ennen kurssin alkua, lähetä asiasta sähköposti osoitteeseen toimisto(ät)tringa.fi.

Jos perut osallistumisesi kurssille yhden päivän ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, saat maksamastasi kurssimaksusta takaisin kurssimaksun miinus 5 euroa (Evention käsittelykulut). Jos perut osallistumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai et tule kurssille, jolle olet ilmoittautunut, kurssimaksua ei palauteta.

Korona: Tule kurssille vain, jos tunnet olosi terveeksi. Epidemiatilanteen mukaan voi olla muutoksia kurssirektien kannalta lyhyellä aikavarauksella. Jos kurssia ei voida pitää suunnitelman mukaan, Tringa tiedottaa muutoksista mahdollisimman pian ja pyrkii tarjoamaan kurssilaisille tyydyttävän ratkaisun. Koronaan tai muihin sairauksiin sairastuminen, joka estää koko kurssille osallistumista, oikeuttaa maksuttomaan perumiseen ja kurssimaksun palauttamiseen (miinus 5 EUR), jos sairastumisesta tiedotetaan 7 päivää ennen kurssin alkua lääkärintodistuksella sairauden pitkäkestoisuudesta. Kurssipaikka vapautuu.

Henkilötietojen käsittelyperusteet löytyvät täältä.

Kurssien retkillä kurssilaiset ovat Tringan puolesta tapaturmavakuutettuja.

Jos kurssi, jolle haluat ilmoittautua, on täynnä, seuraa kurssin varaustietoja. Kurssille voi peruutusten myötä vapautua paikka. Tällöin pääset varaamaan kurssipaikan. Voit myös lähettää toiveen jäädä jonoon toimisto(ät)tringa.fi-osoitteeseen.

Kirjoita jotakin