Lintukurssit

Tringa järjestää vuoden aikana lintuihin ja luontoon liittyviä kursseja ja koulutusta, joiden tavoite on lisätä osaamista ja ymmärrystä sekä lintu- että luontoaiheisiin. Kurssien teorian opetusmuoto voi olla etä- tai lähiopetusta, ja kurssien pituus riippuu niiden aiheista. Etäopetus toteutetaan Google Meet-ohjelmalla, ja lähiopetus annetaan Tieteiden talon tiloissa Helsingissä tai vastaavassa tiloissa. Eri tasoisia lintukursseja pyritään järjestämään, jotta ne vastaavat jäsenistön monipuolisiin kiinnostuksiin.

Tringan tarjoamat lintukurssit ovat maksullisia, vaikka jotkut kertakurssit voivat olla ilmaisiakin. Kurssit ovat avoimia sekä Tringan jäsenille, että yleisölle. Tulevia kursseja mainostetaan Tringan omilla kanavilla. Ilmoittautumisiin käytetään ilmoittautumisjärjestelmän linkkiä kyseisen kurssin sivulla.

Kaikilla kursseilla on voimassa seuraavat sivun alareunasta löytyvät Lintukurssien peruutusehdot.

Lisätietoja kursseista voi kysyä osoitteesta kurssitoimikunta(ät)tringa.fi.

 

Kurssiohjelma 2024

Kurssin opettajat: Nadja Weisshaupt ja Jarmo Koistinen.

Ajankohta:

Teoria: klo 17-19.30 

Ke 17.4.2024: kevään hanhien ja vesilintujen muutto

To 16.5.2024: metsälintuja

Ke 5.6.2024: kosteikkojen ja avomaan linnut

Ke 7.8.2024: kahlaajat ja kesän sorsat

Ke 11.9.2024: petojen ja pikkulintujen muutontarkkailu

 

Retket: 

La 20.4.2024 (bussiretki koko päivä)

La 18.5.2024 (aamulla)

La 8.6.2024 (aamulla)

La 10.8.2024 (aamulla)

La 14.9.2024 (aamulla)

Kurssin kuvaus:

Kurssiin kuuluu viisi opetuskertaa torstai- tai keskiviikkoiltaisin sekä neljä noin puolen päivän opastettua linturetkeä lauantaisin kahdessa ryhmässä pääkaupunkiseudulla ja yksi koko päivän bussiretki. Kurssilla käsitellään noin 75 lajin määritystä ja niiden ekologiaa erilaisissa elinympäristöissä ja muutontarkkailussa. Opitaan kurssilajien tärkeimmät tuntomerkit ja laulut ja syvennetään yleisten lajien äänien tunnistamista. 

Kurssi sopii lintuharrastajille, joille pääkaupunkiseudun yleisimmät lintulajit ja niiden laulut ovat melko tuttuja. Aloittelijoille suositellaan ilmoittautua lintujen määrityksen peruskurssille. 

Etäopetus tapahtuu Google Meet-ohjelmalla, jota pystyy käyttämään tavallisella verkkoselaimella. On suositeltavaa käyttää tietokonetta harjoituksia varten! Osallistumista älypuhelimella ei suositella.

Kurssilla tarvittavat varusteet: Kiikarit (kaukoputki, jos on), lintuopas, eväät. Valitse sopivat vaatteet sään mukaan – linturetkellä seisotaan usein kauan samassa paikassa ja tulee helposti kylmä. Reppu on kätevä eväille sekä vaatteiden lisäystä tai vähentämistä varten.

Osallistujamäärä: 20; kurssi toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10. Kurssi on suunnattu aikuisille.

Paikka ja kurssin muoto: Eopetus; noin puolen päivän retket pk-seudulla ja koko päivän bussiretki.

Hinta: 120 € jäsen, 140 € ei-jäsen.

Ilmoittautuminen: alkaa 14. helmikuuta, klo 18 ja päättyy 24. maaliskuuta,  klo 18.

KURSSI JA JONOTUSLISTA OVAT TÄYNNÄ.

Kurssin opettaja: Nadja Weisshaupt

Ajankohta: Etäopetuskerta klo 17-19, ti 6.8. ja to 8.8.2024.

! Uudet päivät ! : retki klo 18-20, ma 12.8.2024 (ryhmä 1) ja ti 13.8.2024 (ryhmä 2); varapäivät ryhmä 1 ke 14.8., ryhmä 2 to 15.8.

Kurssin kuvaus: Kahlaajakurssilla tutustutaan pääkaupunkiseudun yleisiin, säännöllisesti muutolla vieraileviin ja pesiviin kahlaajalajeihin. Kurssilla opitaan yleisvinkkejä kahlaajien määritykseen sekä lajikohtaisia tuntomerkkejä. Kurssiin kuuluu kaksi etäopetuskertaa sekä retki kahdessa pienryhmässä Espoon Laajalahdelle kahtena eri päivänä. Kurssi sopii lintuharrastajille, joilla on jo peruskokemusta ja -tietoja lintuharrastuksesta mutta joille kahlaajat ovat vielä hankalia. Etäopetus tapahtuu Google Meet-ohjelmalla, jota pystyy käyttämään tavallisella verkkoselaimella (suositeltava) tai älypuhelimen sovelluksella.

Kurssilla tarvittavat varusteet: Lintuopas-kirja (Svensson ym., Otava) tai vaihtoehtona eurooppalaisen kahlaajavalikoiman kattava lintuopas. Retkellä kurssilaisilta edellytetään kaukoputki, kiikarit ja lintuopas. Valitse sopivat vaatteet sään mukaan – lintutornissa tulee helposti kylmä, vaikka on kesä.

Osallistujamäärä: 16 (retkellä max. 8 osallistujaa/retki). Kurssi toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10. Kurssi on suunnattu aikuisille.

Hinta: Jäsenille 40 €; ei-jäsenille 55 €.

Ilmoittautuminen: Alkaa 1.7.2024 klo 18:00 ja päättyy 21.7.2024, klo 18:00 täällä

Kurssin järjestäjä: Tringan suojelutoimikunta, Juho Leppänen

Ajankohta: ti 22.10.2024 klo 18.00–19.30

Paikka ja kurssin muoto: etäopetus Google Meetilla

Koulutuksen aihe:

Tilaisuudessa tutustutaan kaavoitukseen liittyviin yleisiin asioihin, tarkastellaan mistä voi löytää tietoa ajankohtaisista kaavahankkeista ja käydään läpi keskeisiä seikkoja, joita tulee huomioida kaavojen linnustovaikutuksia arvioitaessa. Kaavakoulutus sopii kaikille asiasta kiinnostuneille ja erityisesti kaikille niille, jotka haluavat osallistua Tringan suojelutoimintaan. Koulutus lähtee perusasioista liikkeelle, eli aiempaa pohjatietoa kaavoituksesta ei vaadita.

Kurssilla tarvittavat varusteet: Soveltuva laite etäyhteyttä varten.

Hinta: Koulutus on maksuton ja kaikille avoin.

Ilmoittautuminen: 1.10.-20.10.2024 tämän linkin kautta.

Lisätietoja: Juho Leppänen suojelusihteeri[at]tringa.fi 

Lintukurssien peruutusehdot

Kurssille ilmoittaudutaan Eventio-verkkokaupan kautta. Kurssimaksu tai ennakkomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssitiedoissa on linkki Evention lippukauppaan. Valitse haluamasi kurssi ja osallistujien määrä, täytä ilmoittautumiseen tarvittavat tiedot ja maksa kurssimaksu verkkopankissa. Jäsenille ja ei-jäsenille tai muille ryhmille voi olla eri maksuluokka. Maksuluokat näkyvät lippukaupassa.

Evention kautta ei voi itse perua ilmoittautumistaan. Jos haluat perua ilmoittautumisesi ennen kurssin alkua, lähetä asiasta sähköposti osoitteeseen kurssitoimikunta(ät)tringa.fi.

Jos perut osallistumisesi kurssille yhden päivän ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, saat maksamastasi kurssimaksusta takaisin kurssimaksun miinus 15 euroa (Evention käsittelykulut). Jos perut osallistumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai et tule kurssille, jolle olet ilmoittautunut, kurssimaksua ei palauteta.

Jos kurssia ei voida pitää suunnitelman mukaan, Tringa tiedottaa muutoksista mahdollisimman pian ja pyrkii tarjoamaan kurssilaisille tyydyttävän ratkaisun. Sairastuminen, joka estää koko kurssille osallistumista, oikeuttaa maksuttomaan perumiseen ja kurssimaksun palauttamiseen (miinus 15 EUR), jos sairastumisesta tiedotetaan 7 päivää ennen kurssin alkua lääkärintodistuksella sairauden pitkäkestoisuudesta. Kurssipaikka vapautuu. 

Mikäli kurssilainen ei pääse jollekin kurssikerralle (luennolle tai retkelle) ei ole mahdollista korvata tätä kertaa toisen kurssin vastaavalla kerralla.

Henkilötietojen käsittelyperusteet löytyvät täältä.

Kurssien retkillä kurssilaiset ovat Tringan puolesta tapaturmavakuutettuja.

Jos kurssi, jolle haluat ilmoittautua, on täynnä, seuraa kurssin varaustietoja. Kurssille voi peruutusten myötä vapautua paikka. Tällöin pääset varaamaan kurssipaikan. Voit myös lähettää toiveen jäädä jonoon kurssitoimikunta(ät)tringa.fi-osoitteeseen.

Kirjoita jotakin