Tringa 50 vuotta!

Tringan perustamisesta 50 vuotta

Tringan perustamisesta on tullut kuluneeksi 50 vuotta. Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys – Helsingforstraktens Ornitologiska Förening Tringa ry perustettiin 24.1.1974 Helsingissä, Eläinmuseon luentosalissa noin 100 hengen voimin.

Yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut alkuvuosista saakka lähes yhtäjaksoisesti ja tänä päivänä Tringa on noin 4500 jäsenellään BirdLife Suomen suurin paikallisyhdistys. Jäsenmäärän ohella myös yhdistyksen toiminta on kasvanut vuosikymmenten kuluessa, mutta toiminnan tarkoitus on pysynyt muuttumattomana: lintujen ja luonnon suojelu, tutkimus sekä lintuharrastuksen kehittäminen ja edistäminen.

Tringa on pääkaupunkiseutulaisten ja länsiuusimaalaisten lintuharrastajien aktiivinen yhdistys. Yhdistyksen toiminnan kivijalka on alusta saakka ollut lintuharrastajien vapaaehtoisvoimin tekemä työ. Tringan toimikunnissa ja muissa toimihenkilötehtävissä on toiminut vuosien varrella yli 330 henkilöä. BirdLife Suomi valitsi Tringan vuoden lintuyhdistykseksi 2023.

50-vuotiasta Tringaa juhlitaan lauantaina 27.1. Helsingin Lauttasaaressa sekä uudelleen vielä loppuvuodesta BirdLife Suomen edustajiston syyskokouksen yhteydessä.

Tringan juhlavuoden tunnus jossa poispäin lentävä valkoviklo
Kuva: Jari Kostet
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin