Pihabongausviikonlopun tuloksia

Tammikuun viimeistä viikonloppua vietettiin BirdLife Suomen pihabongaus-tapahtuman merkeissä, jo 18. kertaa. Tringa järjesti viikonlopun aikana neljä yleisölle avointa pihabongaustapahtumaa:
Lauantaina (28.1.) kokoonnuttiin Helsingin Kaivopuistossa, Puistokatu 4:n viereisellä ruokintapaikalla koko perheen tapahtumassa, joka järjestettiin yhteistyössä Puistokatu 4:n kanssa. Tapahtumassa vieraili noin 30 kävijää ja Puistokadun ruokintapaikalta havaittiin kolmen tunnin aikana noin 20 lintulajia.

Samana päivänä järjestettiin opastettu pihabongaustapahtuma myös Tapanilan Fallkullassa. Paikalla vieraili 36 kävijää. Kova tuuli hieman haittasi havainnointia, ja paikalta kirjattiin vain 9 lajia, joka tosin on yhtä hyvä tulos kuin muiltakin paikoilta ilmoitetut – pihabongauksessa kun ei kilpailla lajimäärässä eikä muutenkaan.

Tringalaisia Kaivopuistossa. Kuva: Juha Lindy.
Fallkullan pihabongaustapahtuman opas Dolf Assmann ja lista havainnoista. Kuva: Jaana Sarvala.

Sunnuntaina (29.1.) Tringa järjesti opastetut pihabongaustapahtumat Helsingissä Annalan Huvilan pihassa, jossa vieraili noin 20 osallistujaa, sekä Talosaaren torpalla, jossa kävijöitä oli saman verran, reilut 20. Sää oli sunnuntaina suosiollisempi, pureva tuuli oli rauhoittunut ja aurinkokin pilkahteli. Talosaaren tapahtuma järjestettiin yhdessä Helsingin Luonnonsuojeluyhdistys Helsyn kanssa.

Alustavan havaintoyhteenvedon mukaan mukaan pihabongauksessa havaittiin tänä vuonna lintuja kohtalaisen niukasti, mm. ennätysvähän metsätiaisia ja myös marjalinnut olivat kateissa. Tarkempaa tietoa pihabongauksen alustavista tuloksista löytyy BirdLife Suomen verkkopalvelusta: Pihabongauksen tulospalvelu . Kiitos kaikille pihabongaukseen osallistuneille ja havaintoja palauttaneille! Pihabongaushavaintoja voi ilmoittaa 3.2. saakka.

Talosaaren pihabongaustapahtuman havaintoja. Kuva: Jaana Sarvala.
Kaivopuiston tapahtumapaikalla. Kuva: Johannes Silvonen.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin