Tammikuun viimeisenä viikonloppuna pihabongataan

Vuoden suurin lintuharrastustapahtuma, BirdLife Suomen Pihabongaus, järjestetään tammikuun viimeisenä viikonloppuna 28.–29.1.2023. Tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Pääkaupunkiseudulla järjestetään pihabongausviikonloppuna neljä kaikille avointa yleisötapahtumaa:

Lauantaina 28.1. klo 10–13 koko perheen pihabongaustapahtuma Helsingin Kaivopuiston Puistokatu 4:ssä. Ohjelmaa sisä- ja ulkotiloissa niin perheen pienimmille kuin varttuneemmillekin talvilintujen ystäville klo 10-13 välillä. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Puistokatu 4:n kanssa.

Lauantaina 28.1. klo 11–12 Pihabongataan Tapanilan Fallkullassa. Tervetuloa pihabongaamaan lintuja Helsingin Tapanilaan, Fallkullan kotieläintilalle! Tringan opas auttaa lintujen tunnistamisessa.

Sunnuntaina 29.1. klo 11-12 Pihabongaus Annalan huvilalla. Tervetuloa pihabongaamaan talvilintuja oppaan johdolla Vanhaankaupunkiin, Annalan huvilan ympäristöön! Tringan opas auttaa lintujen tunnistamisessa.

Sunnuntaina 29.1. klo 11-12 Pihabongaus Talosaaren Torpalla. Tringan ja Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen yhteistapahtumassa pihabongataan lintuja metsän reunassa Itä-Helsingin Talosaaressa. Tringan opas auttaa lintujen tunnistamisessa.

Osallistuakseen Pihabongaukseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Pihabongaus ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole olennaista. Tärkeintä on osallistuminen ja havaintojen ilmoittaminen. Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvisen linnuston muutoksista. Katso tarkemmat ohjeet täältä: www.pihabongaus.fi

pihabongaus-6.jpg
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin