Tringan pihabongaukset 27.-28.1.

Tringa osallistui BirdLifen 19. pihabongausviikonloppuun järjestämällä neljä pihatapahtumaa. Lauantaina lintuja tarkkailtiin linturuokintojen liepeillä Lauttasaaressa, Annalassa ja Fallkullassa. Lauttasaaressa Poliisien kesäkodin ympäristössä 17 aikuista ja 11 lasta vietti aamupäivää mm. lintubingon, tiaisten, punarinnan ja hippiäisen seurassa. Annalassa lintuvaltaa pitivät urpiaiset ja viherpeipot, kanahaukkakin pistäytyi. Näitä ja muita seurasi 17 osallistujaa. Fallkullan kotieläintilan piha-alueella varpuset sirkuttivat navetan räystäillä lukumääräisesti eninpänä lajina (20). Keltasirkut ja pulut pääsivät nekin mitalisijoille. Havainnoijia (31) hemmoteltiin lopuksi tilan tarjoamilla pullakahveilla.

Fallkullassa PB-oppaina Jaana ja Dolf. Kuva Esa Niinivirta.
Fallkullan pihabongareita. Kuva Jaana Sarvala

Sunnuntaina reippaat pihabongarit (11) selviytyivät jäämuhkuraisesta kilometrin kävelyreitistä Talosaarentien päästä Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen Torpalle. Saapuipa eräs hiihtäen! Runsain laji oli yllättäen pikkukäpylintu (5). Innokkaimmin äänessä olivat kuusitiaiset. Ennen kotimatkaa voimia kerättiin nuotion ääressä grillaten.

Kiikarit kohti kuusenlatvan pikkukäpylintuja. Kuva Jaana Sarvala.

Tringan pihabongausten oppaina toimivat Raija Teider, Anne Kotiharju, Eero Haapanen, Dolf Assmann ja Jaana Sarvala.

150 150 Jaana Sarvala
Kirjoita jotakin