Retki Viikkiin 20.9.2014

Retki starttasi Gardenian pihalta, josta suunnattiin peltojen läpi Keinumäelle. Töyhtötiainen saapui pian piristämään aamua lähipuuhun iloisesti prrrlll prrlll -äännellen. Laji on nykyisin Viikissä rari, eikä lahdella ole ennen tätä syksyä nähty töyhtötiaisia moneen vuoteen. Nyt niillä vaikuttaa olevan jonkinlaista liikehdintää meneillään. Tornista näkyi myös muuttohaukka saalistamassa Lammassaaren edustalla, nostaen hyypät ja suokukot ilmaan. Paikallisena oli useita mustapääkerttuja ja tiltaltteja. Keinumäeltä jatkettiin Hakalaan. Lavan vieressä rätisi peukaloinen ja edessä lietteellä hyppi nuori sinirinta. Lahdelta löytyi myös kolmen heinätavin parvi. Hakalan tornista aukeaa hyvä näkymä lahdelle. Monisatapäisten vesilintumassojen ohella hyyppiä oli lietteillä nelisen sataa ja suokukkojakin useampi sata. Lisäksi Lammassaaren puolelta löytyi kolme suosirriä ja noin 60 taivaanvuohta näkyi ympäri lahtea. Hakalasta jatkettiin Purolahden kautta pelloille. Lapinkirvinen lensi Purolahdella yli ja lapinsirkku puolestaan kuului pelloilla. Kolme keltavästäräkkiä ja joitain kivitaskuja löytyi myös pelloilta, muutoin meno siellä oli varsin hiljaista. Tiklejä roikkui ohdakkeilla kuitenkin paljon. Muutto oli petojen osalta vaisun oloista, mutta metsäkirvisten, niittykirvisten ja rautiaisten ääniä kuului taivaalta.
Otso Häärä
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin