Lintusäätiedote 18.–22.9.: petomuutto jatkuu, peipot ja niittykirviset aloittelevat

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle 18.–22.9.2014:
Korkeapainesää jatkuu viikonloppuun asti jokseenkin nykyisellään eli petolintujen, yömuuttajien ja aamuisten pikkulintujen muutto jatkuvat päivittäin hyvän sään merkeissä hajallaan korkeuksissa ilman huonon sään aiheuttamia patoutumia ja niitä seuraavia muuttopurkauksia. Aamut kuitenkin vilkastuvat, koska mm. peippojen ja niittykirvisten päämuuttokausi alkaa sekä myös siksi, että kevyt vastatuuli laskee muuttajia alemmas, jolloin ne kasaantuvat rannikon niemiin.
To: Aamulla melko tyyntä; päivällä heikkoa lounaanpuoleista tuulta, melko selkeää, mutta aamulla varsinkin sisämaassa sumun tai matalan alapilven mahdollisuus.
Pe-la: Heikkoa-kohtalaista etelän- ja lounaanpuoleista tuulta, aamusumun ja -sumupilven sekä yläpilvisyyden todennäköisyys vähän isompi kuin torstaina.
Su: Kohtalaista-navakkaa lounaistuulta, pilvistä ja päivän kuluessa lännestä sadetta; muuttosää huononee, joskin yömuuttajien ja kahlaajien pudotussää paranee pitkästä aikaa.
Ma, arvio: kohtalainen-navakka pohjoisluoteinen virtaus, kurkien toinen päämuutto sekä sepelkyyhkyjen 1. kunnon päämuutto.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin