Tervetuloa mukaan atlastalkoisiin!

Suomen neljäs lintuatlas toteutetaan vuosina 2022–2025. Lintuatlaksessa selvitetään lintulajien pesimäaikainen levinneisyys ja pesimäalueet Suomessa. Atlashavaintoja kerätään koko maassa, myös Tringan alueella Uudellamaalla. Kaikki tringalaiset ovat tervetulleita mukaan atlastalkoisiin!

Eteläisessä Suomessa tavoitteena on, että kaikki atlasruudut tutkitaan vähintään tyydyttävästi. Tringan alueen ruuduista tavoitteeseen on ylletty nyt 60 ruudulla (80 % ruuduista), joten työtä riittää vielä. Omia atlasretkiä kannattaa suunnitella myös Tringan alueen ulkopuolelle, vaikkapa kesälomareissun yhteyteen, sillä suurin tarve atlasretkeilylle on Lapissa, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa.

Atlasretkeily sopii jokaiselle lintuharrastajalle ja alkuun pääsee parhaiten ilmoittautumalla mukaan atlaskoulutukseen. Atlaskoulutuksia järjestetään tänä keväänä Töölönlahdella sekä Espoon Suomenojalla.

150 150 Risto Nevanlinna
Kirjoita jotakin