Vapun tienoilla lintuharrastustapahtumia moneen makuun

Porkkalan lintuviikko käynnistää huhti–toukokuun vaihteen lintuharrastustapahtumien suman maanantaina 29.4.

Tuolloin Kirkkonummen keskustasta Fyyri-kirjastolta lähtee opastettu lähiluontoretki klo 13. Myöhemmin iltapäivällä Fyyrin luona päivystävät lintuharrastajat tarjoavat vinkkejä lintujen tarkkailuun niin lapsille, nuorille kuin aikuisille. Paikalla esittelee optiikkaa Foto Fennica. Klo 18 Fyyri-kirjastossa kuullaan Riku Cajanderin esitelmä ”Lokit ja muuttuva Itämeri – mitä niille kuuluu?”.

Torstaina 2.5. klo 18 kannattaa saapua Helsingin Kruununhakaan Tieteiden taloon, jossa pidetään Tringan toukokuun lintuilta. Ohjelmassa on ornitologi Heikki Lokin esitys otsikolla ”Sommarn – pysyvää on muutos”. Esitelmässä tarkastellaan Sommarnin pesimälinnuston muutoksia 1960-luvun loppupuolelta alkaen, muita luonnonilmiöitä unohtamatta. Onko Sommarnilla jotakin omaleimaista, ja jos on, niin mistä se voisi johtua? Tilaisuus on osa Porkkalan lintuviikon tapahtumakokonaisuutta.

Porkkalan lintuviikko jatkuu sunnuntaihin 5. toukokuuta saakka. Tapahtuman koko ohjelma löytyy osoitteesta https://porkkalanlintuviikko.fi/.

Perinteinen Tornien taisto järjestetään tänä vuonna lauantaina 4.5. Tringalla on taistossa edustus kahdessa tornissa: hallituksen joukkue kisaa Vanhankaupunginlahdella Purolahdessa ja Tringan nuoriso Laajalahdella Maarin tornissa. Ilmoittautuminen eli tornien varaaminen on käynnissä ja jatkuu tapahtuman alkuun saakka. Tätä kirjoitettaessa mm. molemmat Suomenojan tornit ovat vielä vapaina.

Viikonloppuna 4.–5.toukokuuta on myös BirdLife Suomen Bongaa päivä pihalla -tapahtuma, jossa lasketaan, kuinka monta lajia pihapiiristä löytyy yhden kevätpäivän aikana.

Tringa järjestää toukokuun alkupäivinä useita retkiä ja opastuksia, joiden tiedot löytyvät tapahtumakalenterista!

150 150 Risto Nevanlinna
Kirjoita jotakin