Helmikuun määrityskisojen tulokset

TIETOKILPAILU 2024

Tringan helmikuussa pidetyn tietokilpailun, eli perinteisen määrityskuvakisan, tulokset julkistettiin lintuillassa torstaina 7. maaliskuuta. Varsinainen tietokilpailu käytiin helmikuussa Tieteiden talossa, mutta kisaan oli mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Vaikeustasoltaan kisa oli suunnattu ”tertiaalitosikoille” ja vastauslomakkeen palautti kymmenen osallistujaa, etäsarjassa vain kolme. Tietokilpailun 2024 voiton vei yhden pisteen erolla Petri Lampila, etäsarjan voitto meni Aleksi Mikolalle.

Tulokset, top-5:
1. Petri Lampila (97p)
2. Ahti Ihonen (96p)
3. Petteri Hytönen (92p) ja Pasi Pirinen (92p)
5. Johan Ekroos (82p)

Etäsarjan tulokset, top-2:
1. Aleksi Mikola (93p)
2. Timo Janhonen (90p)

Tietokilpailun kuvat voi ladata tästä:

Tietokilpailun oikeat vastaukset käydään läpi Jukka Hintikan ja Tomas Swahnin tekemällä videolla, jonka voi katsoa Tringan YouTube-kanavalta:

MÄÄRITYSKUVAKISA VERKKOSIVUILLA

Tietokilpailun lisäksi helmikuussa järjestettiin toinenkin määrityskuvakilpalu. Tämän kisan vaikeusaste oli hieman tietokilpailua helpompi, kisan kuvissa esiintyi pelkästään Tringan alueella tavattuja lajeja. Kisa järjestettiin verkkosivulla 1.-18. helmikuuta, ja siihen osallistui 52 lintuharrastajaa. Kaksi osallistujaa ylsi täysiin pisteisiin (90p), joten voittosija jaettiin Ville-Pekka Liimataisen ja Petteri Hytösen kesken. Verkkosivulla pidetyn määrityskisan kuvat, ratkaisukuvat ja tulokset löytyvät tästä: tringa.fi/maarityskisa/

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin