Viimeinen viikko allekirjoittaa – kuntalaisaloitteet lintuystävällisestä lasirakentamisesta jätetään 9.12.

Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle yhdessä muiden järjestöjen kanssa laatimamme kuntalaisaloitteet lintuystävällisestä lasirakentamisesta on tarkoitus jättää kuntapäättäjille perjantaina 9.12. Jos siis et ole vielä allekirjoittanut kuntasi aloitetta, nyt se on vielä viikon ajan mahdollista. Viestimme aloitteiden jatkosta ja käsittelystä hetimiten, kunhan se on ajankohtaista.

Aloitteet löytyvät osoitteista

Helsinki https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/27085 

Espoo https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/27103

Vantaa https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/27115

Tringan suojelusihteeri Juho Leppänen ja Helsyn järjestösihteeri Emilia Pippola kävivät keskustelemassa lasirakentamisesta ja lintutörmäyksistä Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsenten ja kaupungin työntekijöiden kanssa Kalasatamassa tiistaina 8.11. Sekä aloite että itse asia saivat myönteisen vastaanoton, ja jatkamme lintuystävällisen rakentamisen ajamista ja edistämistä yhteystyössä Helsingissä ja muualla pk-seudulla. Tapaamisia ja muuta yhteistyötä on luvassa vielä sekä loppuvuoden että tulevan kevään aikana. Näistä tiedotamme myöhemmin.

Lintuystävälliseen lasirakentamiseen liittyen jätimme myös yhdessä Helsyn kanssa muistutuksen syksyllä tarkistettavana olleesta Helsingin kaupungin rakennusjärjestyksestä. Rakennusjärjestysehdotuksessa on myönteisiä lisäyksiä, mutta näkemyksemme mukaan lintujen ikkunatörmäyskuolemien vähentäminen on syytä kokonaisuudessaan huomioida jo tässä vaiheessa eikä lykätä asiaa uuden rakentamislain voimaan tulon yhteydessä tehtäväksi (arviolta v. 2024-2025). Suuret ja lämpimät kiitokset arkkitehti Emma Komille yhteistyöstä ja arvokkaista kommenteista valmistelun yhteydessä!

Koko muistutuksen voi lukea täältä.

Mustarastas © Aru Vaitere

150 150 Juho Leppänen
Kirjoita jotakin