Merja Talvela on vuoden tringalainen

Vuoden tringalainen nimetään perinteisesti joulukuun kokouksessa. Koska koronan vuoksi joulukuun kokousta ei pidetty, tunnustus myönnettin eilisessä etäyhteydellä järjestetyssä tammikuun kuukausikokouksessa. Vuoden tringalaiseksi nimettiin Merja Talvela!

Vuoden tringalainen on toiminut v. 2016 lähtien Tringan lasten ja nuorten eli juv-toimikunnassa. Sinä aikana toimikunnan työtä on kehitetty hyvään suuntaan. Palkittavan ehkä tärkein anti on ollut uuden näkökulman tuonti toimintaan ja uskallus ajatella uusilla tavoilla. Perinteisen nuorisojaoston rinnalle on tullut retkiä lapsille ja lapsiperheille, ja Tringa on sitä kautta tavoittanut aivan uusia lintuharrastajia. Kotikunnassaan Kirkkonummella Talvela on polkaissut käyntiin Porkkalan lintuviikon, joka toivottavasti päästään toteuttamaan jatkossa vuosittain.

Juv-toimikunnan puheenjohtajana toimimisen lisäksi Talvela ehti toimia vuodesta 2017 vuoden 2020 loppuun Rönnskärin lintuaseman tukiyhdistyksen pj:nä. Myös sen hallitukseen tuotiin sama kehittämisote, joka on tuttu Tringan juv-toimikunnasta.

Tammikuun kuukausikokouksen ohjelmaosuudesta vastasi Eero Haapanen kuvaesityksellään ”Viikin luonnon vuosi 2020”. Vuosikymmeniä Viikin-Vanhankaupunginlahdella aktiivisesti retkeillyt ja mm. Viikin luontovalvojanakin toiminut Haapanen kävi esityksessään läpi viime vuoden luontohavaintoja ja kohokohtia Viikistä, joista päällimmäiseksi nousi merikotkan ensipesintä Vanhankaupunginlahdella. Tammikuun kokous katkaisi pitkän kuukausikokoustauon ja oli samalla Tringan historian ensimmäinen verkossa pidetty kuukausikokous. Kokoukseen osallistui etäyhteyden välityksellä 63 osallistujaa. Etäkuukausikokouksia jatketaan kevätkauden ajan, ja helmikuussa on luvassa tietokilpailu, eli määrityskuvakisa.

Tringa onnittelee vuoden 2020 tringalaista Merja Talvelaa! Kuva: Ira Kinnunen
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin