Pekka Hänninen on vuoden Tringalainen

Pekka Hänninen on valittu vuoden tringalaiseksi. Hänninen vastaanotti kiertopalkinnon, Jari Kostetin haahka-maalauksen, Tieteiden talolla torstai-iltana pidetyssä joulukuun lintuillassa. Palkinnon luovutti yhdistyksen puheenjohtaja Aleksi Mikola. Vuoden tringalainen on kiertopalkinto, jonka Tringa jakaa vuosittain henkilölle, joka on ansioitunut yhdistystoiminnassa.

Pekka Hänninen on pitkän linjan tringalainen lintuharrastaja, joka on ollut yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana sekä 1980-1990 -lukujen vaihteessa, että jälleen viime vuosina. Hänninen on vaikuttanut erityisesti Hangon lintuasemalla, jossa hän on toiminut rengastajana ja ollut keskeinen henkilö lintuaseman rakennusten kannalta, mm. aseman vuonna 2009 valmistunut huoltorakennus on arkkitehtinä toimivan Hännisen suunnittelema. Haliaksella on parhaillaan käynnissä useita infrahankkeita, joiden edistämisessä Hännisen rooli on etenkin kuluvan vuoden aikana ollut keskeinen. Tringa onnittelee lämpimästi vuoden tringalaista!

Tringan puheenjohtaja Aleksi Mikola ja vuoden tringalainen Pekka Hänninen. Kuva: Sanna Mäkeläinen.

Vuoden tringalaisen palkitsemisen jälkeen joulukuun lintuillassa kuultiin Emma Komin mielenkiintoinen esitelmä Rakennetun ympäristön vaarat linnuille. Aalto-yliopistosta arkkitehdiksi valmistunut Komi on tutkinut palkitussa diplomityössään Lintukadon ehkäiseminen arkkitehtuurin keinoin, miten rakennettu ympäristö voisi olla linnuille turvallisempaa. Lintuillan esitelmässä Komi havainnollisti, minkälaisia vaaroja rakennettu ympäristö linnuille muodostaa ja kuinka linnut olisi mahdollista paremmin huomioida rakennetussa ympäristössä.

Joulukuun lintuillan vieras, arkkitehti Emma Komi. Kuva: Aleksi Mikola

Tringan seuraava lintuilta pidetään Tieteiden talossa tammikuun 11. päivä. Tulevan kevätkauden lintuiltojen ohjelmatiedot päivitetään verkkosivujen tapahtumakalenteriin joulukuun aikana.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin