Tringan talvirallin 2023 tulokset

Tringan talviralli järjestettiin itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Mukaan lähti 6 joukkuetta, joista yksi osallistui ekona (=ainoastaan lihasvoimin liikkuen). Sää suosi retkeilyä, vaikka aamulla etenkin sisämaassa oli vielä rapsakka pakkanen: aamun kevyiden lumikuurojen jälkeen sää poutaantui ja päivän mittaan myös lauhtui, joten merellekin oli pitkästä aikaa hyvä näkyvyys, eikä kohtalaisesta etelänpuoleisesta tuulestakaan ollut suuremmin haittaa. Toisin kuin talviralleissa usein, sää oli enimmäkseen kirkas ja valoa riitti pitkälle iltapäivään. Ralliaika oli perinteinen klo 0.00-18.00 ja alueena koko Tringan toimialue. Purku pidettiin edellisvuosien tapaan etäyhteyden välityksellä.

Rallin voiton vei joukkue ”Jänkkäkurpat” (Petro Pynnönen, Petteri Tolvanen, Risto Nevanlinna, Johannes Silvonen) 71 lajilla. Toiseksi sijoittui 70 lajilla ”Gööranin paluu” (Johan Ekroos, Tuomas Seimola, Andreas Lindén, Sampo Laukkanen) ja kolmannen sijan vei ”Ollittoman Toivosen halleluja” (Aleksi Mikola, Tomas Swahn, Joonatan Toivanen) 61 lajilla. Rallin yhteislajimäärä nousi 90 lajiin.

Ankarasta alkutalvesta huolimatta, vaiko osin sen vuoksi (?), päivän lajimäärä nousi verraten korkeaksi. Talvirallin historiassa lienee vain kerran aikaisemmin useamman kuin yhden joukkueen tulos rikkonut 70 lajin rajan. Toisin kuin lajimäärä, lintujen yksilömäärä tuntui vähäiseltä ja monet lajit löytyivätkin pääosin sula- ja talviruokintapaikoilta. Marjalinnut olivat vähissä ja tikat tavanomaisen hankalia tälläkin kertaa: pikku- ja valkoselkätikkaa ei havaittu lainkaan. Yllättäen myös naurulokki ja huuhkaja jäivät puuttumaan rallin lajilistalta. Päivän mielenkiintoisimpien lajien listalta voisi luetella seuraavat: merihanhi (Helsinki), metsähanhi (Espoo), ruokki (Hanko), jänkäkurppa, luhtakana, helmipöllö (Helsinki), sarvipöllö (Helsinki), kuningaskalastaja, uuttukyyhky (Hanko), västäräkki (Helsinki), viitatiainen (Helsinki), vuorihemppo (Kirkkonummi), taviokuurna (Hanko), pikkusirkku (Helsinki).

TULOKSET:
1. Jänkkäkurpat (Petro Pynnönen, Petteri Tolvanen, Risto Nevanlinna, Johannes Silvonen) – 71 lajia. Ässät: nokikana, uuttukyyhky, nokkavarpunen, taviokuurna.
2. Gööranin palu (Johan Ekroos, Tuomas Seimola, Sampo Laukkanen, Andreas Linden) – 70 lajia. Ässät: harmaapäätikka, vuorihemppo.
3. Ollittoman Toivosen halleluja (Aleksi Mikola, Tomas Swahn, Joonatan Toivanen) – 61 lajia. Ässät: jänkäkurppa.
4. Jussin opetuslapset
 (Juha Laaksonen, Teemu Konttinen, Juha Kettunen) – 55 lajia. Ässät: tuulihaukka.
5. Palmunoksat (Virpi Valpuri Palmgren, Jörgen Palmgren) – 54 lajia. Ässät: haapana, pikku-uikku.
6. Luonto ei ole koskaan ollut meidän (S. Virta), Eko-sarja – 46 lajia. Ässät: varpuspöllö.

Aikaisempien Tringan rallien tuloksia on koottu pinnarallit-sivulle.

Itsenäisyyspäivän 6.12.2023 viettoa Hangon Varisniemessä. Kuva: Johannes Silvonen
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin