Lintusää 24.–26.3.2017: Muuttosää jatkuu melko hyvänä aikaisille muuttajille

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Muuttosää jatkuu melko hyvänä aikaisille muuttajille, mutta virtaus on keskimäärin liian läntinen, mikä estää eteläisten pikkulintujen (punarinta, peippo, rastaat) muuton selvän voimistumisen. Lauantai-aamun lumisateita lukuun ottamatta näkyvyys on koko ajan hyvä, mikä suosii retkeilyä.
Pe: Enimmäkseen kohtalaista, merellä ajoittain navakkaa lännenpuoleista tuulta ja verraten selkeää. Aamulla pakkanen hillitsee muuttoa ja koko päivänä reipas läntinen tuuli, mutta silti päivällä on hyvä haukka- ja kotkasää ja lisää hanhiakin tulee. Ensimmäistä sääkseä voi alkaa jo tähystellä.
La: Enimmäkseen kohtalaista tuulta, joka aamulla on lännestä ja kääntyy päivällä pohjoiseen sekä heikkenee. Aamulla on pilvistä ja yleisesti tulee lumi- tai räntäkuuroja, päivällä poutaantuu, ja iltaa kohti pilvisyys voi repeillä. Parhaimmillaankin vain kohtalainen muuttosää.
Su, epätarkka: Aamulla heikkoa lännenpuoleista tuulta, melko selkeää ja pakkasta. Aamupäivän kuluessa länsituuli voimistuu kohtalaiseksi, merellä navakaksi, sää pilvistyy sekä lämpenee huomattavasti; päivällä voi sataa vähän. Illaksi voi seljetä uudestaan. Melko hyvä muuttosää vallitsee Ruotsista tuleville, mutta Baltiasta tuleville on heikohko muuttosää.
Ensi viikon alun (ma–ti) sää on vielä epävarma. Todennäköisesti voimakkaita lännen-luoteenpuoleisia tuulia, jotka jarruttavat muuttoa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin