Lintusää 20.–22.3.2017: Kevätmuutto edistyy hyvää vauhtia

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Kevätmuutto edistyy hyvää vauhtia tällä viikolla suotuisten lounaanpuoleisten virtausten auttamana. Erityisesti hanhien, joutsenten ja vesilintujen määrät kasvavat.
Ma: Heikkoa-kohtalaista tuulta, joka aamulla on lounaan, päivällä etelän ja illalla kaakon puolelta; vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa, mutta illalla Hangon suunnalla mahdollisesti sadetta. Jos aamu on selkeä, pakkanen kiristyy viiden asteen tienoille, mutta päivällä lauhtuu. Hyvää muuttosäätä, etenkin päivällä.
Ti: Kohtalaista, merellä etenkin aamupuolella navakkaa etelänpuoleista tuulta, pilvistä ja aamun kuluessa lounaasta vesisadetta, joka iltapäivän kuluessa lakkaa lännestä alkaen. Illalla tuuli kääntyy länsiosissa lounaaseen ja pilvisyys repeilee lännestä alkaen. Lämpötila on muutaman asteen nollan yläpuolella ja muuttosää on kohtalainen, illalla hyvä, joskin voi olla merisumua.
Ke: Kohtalaista-navakkaa, merellä aamupuolella jopa kovaa lounaanpuoleista tuulta, pilvistä ja ajoittain sadetta, ehkä räntääkin. Iltapäivällä sateet vähenevät ja tuuli heikkenee jonkin verran Melko huono, iltapäivällä parempi muuttosää.
To–pe, arvio: Korkeapaineen selänne lähestyy lounaasta, todennäköisesti hyvää muuttosäätä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin