Lintusäätiedote 21.–23.2015: Erinomainen arktikasää jatkuu

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Tällä viikolla on ollut ja tulee olemaan enimmäkseen erinomainen arktikamuuton sää. Huomenna, jälleen kerran, kuuma harvinaisuusputki pyyhkäisee Suomen itärajaa mutta ei tule tänne. Silti säätila on koko ajan verraten hyvä myös harvinaisuuksille.
To: Kuumaan aaltoon liittyvä pieni matalapaine heikentää tilapäisesti arktisen muuton tuulioloja Baltian rannikolla ja Suomenlahdella, mutta iltapäivään mennessä erinomainen kohtalainen lounaisvirtaus vallitsee koko Itämerellä vauhdittaen kaikkea muuttoa. Yöllä ja aamulla etenkin idässä sadetta, joka lakkaa aamun kuluessa lännestä alkaen. Aamulla pilvistä; päivällä lännestä alkaen osaksi selkenevää mutta sisämaassa kuurot mahdollisia.
Pe: Kaikelle muutolle ihanteellista kohtalaista lounaisvirtausta, joka iltaa kohti ja lännestä alkaen kääntyy etelään ja voimistuu illaksi merellä navakaksi. Aamulla mantereella mahdollisesti sumua tai sumupilveä, muuten verraten selkeää mutta päivällä kuurot mahdollisia sisämaassa.
La: Navakkaa etelätuulta ja hyvä yömuuton sää. Aamulla lännestä pilvistyvää ja myöhemmin lännestä alkaen yleisesti sadetta, alapilveä ja mahdollisesti sumua. Illalla lännessä tuuli kääntyy lännen puolelle ja sade lakkaa. Aamun jälkeen melko huono muuttosää. Aikataulu epätarkka.
Jatkonäkymät: Sunnuntaina muuton välipäivä navakan länsituulen takia. Sen jälkeen jälleen erinomaista etelän-lounaanpuoleista virtausta kaikelle muutolle ja ilmeisesti taas kuuman putken hipaisu itärajaa pitkin.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin