Lintusää 24.–26.5.2015: Hyvät muuttosäät jatkuvat

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Hyvät muuttosäät jatkuvat arktikalle ja loppukevään yömuuttajille lähes jatkuvasti, joten suuria muuttopatoutumia ja -ryntäyksiä ei muodostu. Mustalinnun, allin ja valkoposkihanhien muuttoa on vielä, mutta päämassat ovat menneet; sepelhanhien, kuikkalintujen, tundrakurmitsojen ja suosirrien päämassa on tulossa. Myötätuulessa ja poutasäissä arktisia kahlaajia yleensä näkyy vähän, vaikka muutto korkeuksissa on kovaa.
Su: Enimmäkseen kohtalaista lounaistuulta, joka iltapäivällä on rannikolla ja merellä länsilounaasta ja navakkaa. Selkeää-puolipilvistä, aamulla pieni sateen mahdollisuus; hyvä muuttosää arktikalle sekä yömuuttajille.
Ma: Puolipilvistä-selkeää; illalla pilvisyys lisääntyy. Lännessä pieni sateen mahdollisuus. Enimmäkseen heikkoa etelänpuoleista tuulta ja hyvää tulosäätä kaikille muuttajille.
Ti, epätarkka ennuste: Kuuma harvinaisuusputki lähestyy kaakosta. Todennäköisesti etelän ja kaakon välistä tuulta, melko pilvistä ja päivän kuluessa enenevä sateen mahdollisuus. Hyvää pudotus- ja harvinaisuussäätä, arktikalle kohtalaista säätä.
Jatko: Kuuma putki kulkee jälleen kerran Suomen itärajaa hipoen pohjoiseen. Venäjällä on hellettä ja kaakon harvinaisuuksia, mutta myös tänne tihkuu hyviä lajeja rintaman läpi. Ke jälkeen jälleen hyvää lounaanpuoleista arktikavirtausta.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin