Lintusäätiedote 2.–6.4.: Muuttolintujen saapuminen on lähipäivinä vitkallista

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Muuttolintujen saapuminen on lähipäivinä vitkallista, sillä Itä-Euroopassa on laaja matalapaineen alue. Sen vaikutuksesta Itämeren alueella vallitsee muuton vastatuuli, on matalaa pilveä, ja sataa vettä tai räntää. Viileä säätyyppi vallitsee, eli lämpötila vaihtelee muutaman asteen nollan molemmin puolin. Pääsiäisenä muuttosää saattaa parantua, vaikka varsinaiset leudot myötätuuliputket ovat edelleen kaukana Suomesta.
To: Kohtalaista koillistuulta, pilvistä ja yleisesti vesi tai räntäsadetta. Melko huono muuttosää.
Pe: Enimmäkseen heikkoa pohjoisenpuoleista tuulta, verraten pilvistä ja heikot ajoittaiset vesi- tai räntäsateet mahdollisia. Muuttosää kohtalainen.
La: Enimmäkseen kohtalaista koillisenpuoleista tuulta, pilvistä ja yleisesti vesi-tai räntäsadetta. Melko huono muuttosää.
Su–ma, alkuarvaus: Suursäätila ei muutu, mutta on todennäköistä, että heikko korkeapaineen selänne liikkuu lännestä tänne, jolloin olisi tyynenpuoleista (päivällä merituulen mahdollisuus), poutaa, yöpakkasta ja päivälämpötila nousisi sekä pilvisyys vähenisi. Muuttosää paranisi erityisesti pitkään tulppautuneelle kurkien etujoukolle sekä hiirihaukoille ja piekanoille.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin