Lintusäätiedote viikonlopulle: Hieno retkisää ja muuttokin edistyy, mutta ei ryminällä

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Muuttosäätilanne ei ole aivan yhtä hyvä kuin viime viikonlopun ennusteet näyttivät. Sulkukorkeapaine asettui hiukan liian pohjoiseen. Sen seurauksena eteläisellä Itämerellä vallitsee navakka itäkoillistuuli, mikä perjantaina ja lauantaina leviää päivällä laajemmalle, aina Suomenlahden länsiosaan asti. Vastatuuli merellä vähentää tuntuvasti lintujen ylityshaluja, vaikka paikallinen sää mantereella näyttää ihanteelliselta muutolle.
Pe–su: Aamulla ja illalla heikkoa, päivällä kohtalaista (merellä ja rannoilla paikoin navakkaa) idänpuoleista tuulta ja aivan selkeää (pe) tai ohutta yläpilveä (la–su). Hieno retkisää ja muuttokin edistyy, mutta ei ryminällä. Yöllä pakkasta, päivällä lämmintä.
Ensi viikko: Sama säätyyppi jatkuu, mutta korkeapaineen keskus siirtyy hiukan itään päin, mikä kääntää tuulta kaakon ja etelän puolelle avaten viikonloppua paremman muuttovirtauksen. Tässä on myös mahdollisuuksia kaakkoisille kiuruille. Loppuviikosta korkeapaine luhistuu ja säätyyppi muuttuu paljon.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin