Tringan talviskaban voitto irtosi 119 lajilla

Tringan talviskabaan osallistui viitisenkymmentä kisaajaa kahdeksasta kunnasta. Talviskaban voiton vei espoolainen Sami Tuomela, joka havaitsi 119 lajia. Kakkossijalle ylsi niin ikään espoolainen Terhi Ahde-Uusitalo 114 lajilla. Pronssin ja samalla EKO-kategorian ylivoimaisen voiton vei raaseporilainen Sami Virta 105 havaitulla lajilla.

Yhteensä kisassa havaittiin 127 lajia, joista ässiä eli vain yhden kisaajan havaitsemia olivat kuikka, punakylkirastas ja kulorastas. Kisassa havaittuja ns. parempia talvilajeja olivat mm. ennätysaikainen ristisorsa sekä ruokki, virtavästäräkki ja rautiainen. Bongattavissa olleita harvinaisuuksia oli tarjolla vain vähän, mustakaularastas ja viitatiainen Vanhankaupunginlahdella sekä pikkusirkku Lauttasaaressa.

Onnittelut kisojen voittajille! Tuloksia voi tarkastella kokonaisuudessaan Tringan pinnakisapalvelussa. Tällä hetkellä käynnissä on koko vuoden kestävä ekopinnaskaba. Tervetuloa mukaan!

Laru-rallissa löytynyt pikkusirkku (Emberiza pusilla) oli bongattavissa 1. helmikuuta saakka. © Micha Fager
150 150 Risto Nevanlinna
Kirjoita jotakin