Lintusäätiedote Uudellemaalle 24.–26.9.2023

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Perjantain pikkulintumuutto oli mahtavaa Hangossa, kuusitiaisia ja peippoja hyvin suurin määrin. Säätutkissa näkyi eniten kuitenkin pohjoiseen meneviä hyönteisiä, koska linnut lensivät hyvin matalalla vastatuulen takia – paras sää nähdä hyvää muuttoa niemenkärkien johtolinjoilla. Verraten lämpimät vastatuulisäät jatkuvat alkavallakin viikolla.

Su: Enimmäkseen kohtalaista, merellä navakkaa tuulta SW–WSW-suunnasta, pilvistä–puolipilvistä mutta illalla sää selkenee lännestä alkaen. Yksittäiset kuurot mahdollisia. Sää suosii aamumuuttajien kasaantumista rannikon johtolinjoille helposti laskettavaksi ja yömuuttajien pudottautumista; muu muutto heikonlaista.

Ma: Yöllä tuuli heikkenee tilapäisesti ja sisämaassa on paikoin sumualueita. Hyvää yömuuton pudotussäätä ja aamumuuttoa johtolinjoilla. Päivällä tuuli on kuten su mutta enemmän lounaasta. Pilvisyys on aamulla melko vähäistä mutta lisääntyy päivän kuluessa; ei sada.

Ti: Lounaistuuli jatkuu jopa voimakkaampana kuin maanantaina, on poutaa ja vaihtelevaa pilvisyyttä. Tuuli haittaa muuttoa.

Jatkoarvio: Sateen todennäköisyys kasvaa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin