Tringan kesärallin 2023 tulokset

Tringan kesäralli järjestettiin lauantaina 5. elokuuta. Rallialueeksi valikoitui Helsingin Vuosaaren kaupunginosa, vuoden 2017 kesärallin tapaan. Ralliaika oli tällä kertaa 10 tuntia (klo 04-14) ja ralliin lähti mukaan kuusi joukkuetta, joista yksi eko-joukkueena ( =liikkuminen pelkästään lihavoimin). Rallin purku pidettiin rallin jälkeen Vuosaaren sataman yllä Gatehouse-13-Majakka -rakennuksen 13. kerroksen kokoustilassa. Paikallisena kisakoordinaattorina toimii VETLY (Vuosaaren epätieteellinen lintuyhdistys).

Vuosaaren kasalta on hyvä näkyvyys kaikkiin ilmansuuntiin (Kuva: Aleksi Mikola)

Päivän sää oli erinomainen: keli pysyi koko päivän poutaisena ja vähätuulisena. Elokuun alkupuoli on sikäli haastavaa aikaa linturallille, että vaikka lintuja ja lajeja on maastossa vielä paljon, niiden havaitseminen voi olla yllättävän haastavaa – useimpien lajien laulu- ja pesimäkausi alkaa olla jo ohi, mutta muuttokausi ei vielä kunnolla alkanut. Rallin kokonaislajimääräksi saatiin 113 lajia, mutta suuremmilta yllätyksiltä vältyttiin tällä kertaa. Päivän mielenkiintoisimpina rallilajeina voitaneen pitää pyytä, kangaskiurua ja pikkusieppoa. Ässälajit (=vain yhden joukkueen havaitsema laji): pyy (Pasittomat), kurki (Orrin Zyrpiäinen), mustalintu (Virkamiehet), jouhisorsa (Virkamiehet), keltavästäräkki (Pasittomat), kangaskiuru (Agentit), leppälintu (Pasittomat) ja keltasirkku (Pasittomat).

Joukkue keilapallot etsimässä nokikanaa (Kuva: Aleksi Mikola)

TULOKSET:
1. Virkamiehet (Antti Below, Ilpo Huolman ja Markku Mikkola-Roos) – 100 lajia
2. Pasittomat (Jouni Vainio, Jorma Vickholm ja Jaakko Asplund) – 98 lajia
3. Keilapallot (Tapio Kärkkäinen, Jukka Pirttinen ja Kimmo Heiskanen) – 89 lajia
4. Agentit (Kai Hilditch, Johannes Iäs) – 80 lajia
5. Orrin Zyrpiäinen (Eija Putkuri ja Petri Shemeikka) – 72 lajia
6. Pikkumiehiset (Aleksi Rantala, Veera Partanen, Tero Pulkkinen, Maaria Seppälä) – 63 lajia, EKO

HAVAITUT LAJIT
Peruslajit, 70 kpl (Suluissa kuinka moni joukkue havaitsi. Ei sulkuja = kaikki joukkueet havaitsivat):
kyhmyjoutsen, kanadanhanhi, valkoposkihanhi, tavi (5/6), sinisorsa, tukkasotka, telkkä, isokoskelo, tukkakoskelo (5/6), haahka (5/6), silkkiuikku, merimetso, harmaahaikara (5/6), varpushaukka (5/6), kanahaukka (4/6), merikotka, nuolihaukka, meriharakka (4/6), rantasipi, naurulokki (2/6), kalalokki, harmaalokki, selkälokki, merilokki (5/6), kalatiira, kesykyyhky, sepelkyyhky, uuttukyyhky (4/6), tervapääsky, käpytikka, kiuru (5/6), haarapääsky, räystäspääsky, metsäkirvinen, niittykirvinen (4/6), västäräkki, kivitasku, punarinta, mustarastas, räkättirastas (5/6), punakylkirastas (2/6), laulurastas, ruokokerttunen (3/6), mustapääkerttu (4/6), pensaskerttu (5/6), lehtokerttu (2/6), kultarinta (3/6), pajulintu, sirittäjä (5/6), hippiäinen, harmaasieppo, kirjosieppo (5/6), sinitiainen, talitiainen, kuusitiainen (5/6), harakka (5/6), korppi (4/6), varis, närhi (4/6), kottarainen, varpunen, pikkuvarpunen (5/6), peippo, viherpeippo, vihervarpunen, tikli, hemppo, pikkukäpylintu, pajusirkku (4/6), keltasirkku (1/6).

Lisälajit huutojärjestyksessä, 43 kpl: 
LEHTOPÖLLÖ (5/6), NOKIKANA (5/6), RÄYSKÄ, KUIKKA (2/6), PALOKÄRKI (2/6), LAULUJOUTSEN (4/6), LIEJUKANA (5/6), TUULIHAUKKA, TILTALTTI (2/6), SÄÄKSI (4/6), TYLLI (4/6), MERIHANHI (3/6), PIKKULEPINKÄINEN, PUUKIIPIJÄ (5/6), HAAPANA (3/6), KURKI (1/6), RYTIKERTTUNEN (4/6), RUSKOSUOHAUKKA (4/6), HERNEKERTTU (4/6), PEUKALOINEN (5/6), NAAKKA, LIRO (4/6), METSÄVIKLO (4/6), SUOSIRRI (2/6), VALKOVIKLO (4/6), HARMAASORSA (3/6), NOKKAVARPUNEN, TÖYHTÖTIAINEN (3/6), LEPPÄLINTU (1/6), RISKILÄ (2/6), TÖRMÄPÄÄSKY (4/6), PENSASTASKU (4/6), MUSTALINTU (1/6), KELTAVÄSTÄRÄKKI (1/6), MEHILÄISHAUKKA (3/6), PIKKUTIKKA (3/6), PILKKASIIPI (2/6), SATAKIELI (2/6), PIKKUSIEPPO (2/6), KANGASKIURU (1/6), JOUHISORSA (1/6), PYY (1/6), PUNAKUIRI (2/6).

Tunnelmat rallin purkupaikalta (Kuva: Aleksi Mikola)
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin