Tringan 6.12.2017 talvirallin tulokset

Tringan talviralli käytiin itsenäisyyspäivänä ja ainakin vuodenaikaan nähden melko mukavassa säässä. Lämpötila oli sisämaassa koko päivän hieman pakkasen puolella, Hankoniemellä ja merenrannalla pysyteltiin nollan yläpuolella ainakin suuren osan päivää, luoteistuuli puhalsi aamulla navakasti, mutta rauhoittui iltaa kohti. Päivä oli suurelta osin poutainen. Ralliaika oli perinteinen klo 0.00-18.00, rallialueena koko Tringan toimialue ja purku pidettiin Helsingin rautatieaseman Pullman Barissa. Myös yhden hengen joukkueet olivat tällä kertaa sallittu ja ralliin osallistuikin ilahduttavat 11 joukkuetta, joista neljä liikkui ekona.
Loppusyksyn ja alkutalven vallinnut leuto sää sekä hyvä marjasyksy enteilivät runsasta lajimäärää. Ralliennätys jäi kuitenkin rikkomatta, ja yhteislajimäärässä jäätiin kauas ennätyksestä. Voiton otti rallin konkarijoukkue Takaveto (Jaakko Aarniala, Vesa Jouhki, Jari Laitasalo, Andreas Lindén) tuloksella 63 lajia. Voitto oli joukkueelle tässä rallissa ensimmäinen! Toisen sijan vei Fc Fallos (J. Laaksonen, S. Laukkanen, P. Pirinen, T. Seimola – 61 lajia) ja kolmanneksi tuli Moraalittomat (M. Lampinen, A. Mikola, J. Silvonen, T. Swahn, J. Toivanen – 59 lajia). Koko kisan neljäs ja ekojoukkueiden ykkönen oli yhden miehen joukkue Leokom (S. Virta – 48 lajia). Rallin yhteismäärä nousi 86 lajiin.
Vaikka Tringan talvirallissa on vuosien saatossa havaittu myös harvinaisuuksia, tällä kertaa sellaisia ei nähty. Päivän kovin havainto lienee mustaleppälintu Inkoossa. Mukavia olivat myös niitty- ja luotokirvinen, pähkinänakkeli sekä kirjosiipikäpylintu. Hyvä pihlajanmarjavuosi näkyi tuloksissa: räkättirastas oli kaikilla ja järripeippokin yhdeksällä joukkueella. Kylmä yö oli saanut joutsenet liikkeelle: joutsenparvia muutti pitkin päivää ja kanadanhanhikin oli lajilistalla yhdeksällä joukkueella. Ehkä suurimmat yllätykset löytyivät kuitenkin puutelistalta: kokonaan havaitsematta jäivät mm. mustalintu, punarinta, sepelkyyhky sekä pähkinähakki.
Tulokset:
1. Takaveto (Jaakko Aarniala, Vesa Jouhki, Jari Laitasalo, Andreas Lindén) – 63 lajia. Ässät: Strdec, Stralu, Antpet, Loxpyt.
2. Fc Fallos (Juha Laaksonen, Sampo Laukkanen, Pasi Pirinen, Tuomas Seimola) – 61 lajia. Ässät: Anapen, Anastr, Tetrix, Lularb, Cincin, Phooch, Turili, Sylatr.
3. Moraalittomat (Markus Lampinen, Aleksi Mikola, Johannes Silvonen, Tomas Swahn, Joonatan Toivanen) – 59 lajia. Ässät: Turvis.
4. Leokom, ekojoukkue (Sami Virta) – 48 lajia. Ässä: Aegcau.
5. Vetly2 (Jaakko Asplund, Kimmo Heiskanen, Mikko Salonen) – 47 lajia.
6. Osuuskunnan ornit, ekojoukkue (Tuomas Hassi, Iikka Niinimaa) – 40 lajia. Ässä: Motalb.
7. VuosaariHullut, ekojoukkue (Markus Kanninen, Jaakko Koponen) – 36 lajia. Ässä: Tetbon.
8. Team Ei-Allia, ekojoukkue (Niko Björkell, Melissa Rossi) – 31 lajia. Ässä: Aegfun.
8. Eetu, Putki ja eväät (Eetu Paljakka) – 31 lajia. Ässä: Loxleu.
10. R.S. (Ritva Swanljung) – 25 lajia.
11. Hanhi-duo (Ulrika Vartiala, Mika Vartiala) – 20 lajia.
Rallin täyden lajilistan ja tulokset voi pyytää sähköpostilla: ohjelma(ät)tringa.fi

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin