Lintusäätiedote Uudellemaalle

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Viikon alussa sää muuttui erinomaiseksi lintujen kevätmuuton edistymiselle. Se myös jatkuu seuraavat 3 päivää samanlaisena eli korkeapainetta, enimmäkseen selkeää mutta iltapäivisin sisämaassa kumpupilviä ja ehkä muutama kuurokin su–ma. Tuuli on muuten heikkoa, mutta iltapäivisin rannikolla ja merellä on yleisesti kohtalaista lounaista merituulta. Yöllä voi sisämaahan kehittyä paikallisia sumuja alaville paikoille vesistöjen äärelle. Kevätmuutto edistyy hyvin, jopa etuajassa. Tulppaavan sään puuttumisen takia ei synny muuttopurkauksia muuten kuin lintujen sisäisen halun vaikutuksesta, esimerkiksi arktikan aamumaksimi. Yömuutto voi tuoda myös kaukaisia lintuja etelästä. Tilanne on mitä parhain päivällä erilaisten harhailevien petolintujen ja haikaroiden näkemiselle. Ensi viikolla on näköpiirissä siirtymistä epävakaisempaan ja vaihtelevampaan suuntaan.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin