Lintusäätiedote Uudellemaalle 22.–24.3.2023

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Kevät on edistynyt ripeästi viikon aikana, kun pellot ovat rannikolla monin paikoin sulia. Tämän viikon loppukin jatkaa lämpimällä linjalla, joskin luvassa on runsaita sateita ja siksi aika kehnojakin muuttopäiviä. Voisi odottaa mm. ensimmäisiä metsävikloja, niittykirvisiä, puna- ja kapustarintoja, taivaanvuohia ja naurulokkeja.

Ke: Enimmäkseen on kohtalaista, merellä navakkaa, etelän–lounaanpuoleista tuulta, paksua matalalla roikkuvaa pilveä sekä lähes koko päivän jatkuvaa räntä ja vesisadetta, etenkin sisämaassa ja idässä aluksi lunta. Retki- ja muuttosää ovat tosi huonot.

To: Mantereella kohtalaista–navakkaa, merellä navakkaa–kovaa lounaistuulta, joka heikkenee illalla. Koko yön on melko jatkuvaa vesisadetta, joka lakkaa aamulla. Aamun kuluessa näkyvyys paranee, paksu ja matala alapilvi kohoaa ylemmäs ja repeilee iltapäivällä. Muuttosää paranee päivän kuluessa, ja hanhia voi tulla lisää reippaassa myötätuulessa.

Pe: Ennusteet hajaantuvat liikaa, jotta kannattaisi vielä sanoa juuri mitään muuta kuin todennäköisesti kohtalainen muuttosää.

Viikonlopun arvio: Harmaata, plusasteita, vesisadetta tai tihkua ja sumua.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin