Lintusäätiedote Uudellemaalle 19.–21.3.2023

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle: Numeeriset ilmakehämallit eivät ihan onnistuneet torstaina ennustamaan viikonlopun säätä. Tänään oli päivällä ennustettua parempaa muuttosäätä, kun pilvisyys repesi, ja sade saapui lännestä vasta arvioitua myöhemmin. Huomenna ja maanantaina on näillä näkymin valitettavasti sangen huono muuttosää.

Su–ma: Enimmäkseen heikkoa etelän–lounaanpuoleista tuulta, runsasta ja paksua sumupilvisyyttä hyvin matalalla, ajoittain sumua tai tihkusadetta ja varsinkin mantereella hyvin huono näkyvyys. Pilvi yrittää paikoin repeillä su päivällä, mutta tihenee taas illaksi. Ma lisäksi aamulla–päivällä lännestä alkaen jatkuvampaa vesi- tai tihkusadetta. Paksu alapilvi ja huono näkyvyys vaimentavat lintujen muuttohaluja merkittävästi.

Ti: Vasta tiistaina alapilvi ja sumu repeävät pois aamulla ja sää selkenee. Enimmäkseen heikko tuuli on pohjoisen ja lännen väliltä. Muutto käynnistyy hyvin, koska parin päivän huono sää on sitä padonnutkin.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin