EuroBirdwatch -tapahtumaviikonloppu keräsi harrastajia lintutorneihin ja muille muutonseurantapaikoille

Lokakuun ensimmäistä viikonloppua vietettiin kansainvälisen EuroBirdwatch -tapahtuman merkeissä. Tapahtumassa seurattiin lintujen syysmuuttoa 35:ssä Euroopan ja Keski-Aasian maassa, nyt jo 30. kerran.

Suomessa tapahtumaan on osallistuttu perinteisen aktiivisesti ja tänäkin vuonna eniten lintuyksilöitä laskettiin Suomessa: 1,5 miljoonaa. Myös Tringan alueella oltiin aktiivisia: Tringa järjesti viikonlopun aikana kymmenkunta yleisölle avointa linturetkeä, muutonseurantatapahtumaa ja muuta lintuopastusta. Tapahtumia järjestettiin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Hangossa sekä Raaseporissa (Tringan paikallisjaosto Lullulan toimesta), ja niihin otti osaa yli 200 linnuista kiinnostunutta.

Helsingin Herttoniemen perinteikkäällä muutonseurantapaikalla, Majavatien kalliolla, lauantaina järjestetyssä muutonseurantatapahtumassa vieraili päivän aikana yli 80 linnuista kiinnostunutta. Kuva: Jaana Sarvala

Vantaan Seutulassa 1.10. järjestetyllä lasten linturetkellä vierailtiin upeassa jalopuumetsässä, jossa havaittiin mm. pähkinähakkeja. Kuva: Juha Lindy

EuroBirdwatch-tapahtuman tavoitteena on edistää muuttolintujen suojelua. Lue lisää tapahtumasta BirdLife Suomen tiedotteesta: Koko Eurooppa seurasi muuttolintuja – Suomessa nähtiin yli 1,5 miljoonaa lintua

Vaikka syksy onkin jo pitkällä, ja valtaosa maamme muuttolinnuista poistunut etelään, linturetkikausi jatkuu vielä. Tänä viikonloppuna (su 9.10.) Tringan tapahtumakalenterissa on tarjolla mm. lintukävely Viikkiin, torniopastus Purolahden lintutornissa ja aamupäiväopastus Hangon lintuasemalla. Kaikki Tringan tulevat retket ja muut tapahtumatiedot voi tarkistaa Tringan tapahtumakalenterista.

1024 768 adminTringa
Kirjoita jotakin