Tringan kosteikkokampanja käyntiin Rautkarien lahjoituksen myötä

Lintukosteikkokeräyksen kampanjavideo

Tringa on saanut merkittävän lahjoituksen linnustonsuojeluun Mauri ja Karin Rautkarilta. Mauri Rautkari tunnetaan pitkän linjan ornitologina, jonka lintuharrastus alkoi jo 1930-luvulla. Rautkari on mm. ehtinyt olla perustamassa 1950-luvun alkupuolella Tringan edeltäjää, Suomen Lintutieteellisen Yhdistyksen (SLY) nuorisojaostoa, ja myöhemmin 90-luvulla toimia Tringan puheenjohtajana.

Lahjoituksen myötä Tringan strategiaan kirjattu pitkän aikavälin tavoite hankkia maata linnustonsuojelutarkoitukseen otti ison harppauksen eteenpäin. Tringan hallitus päätti kesällä, että noin 30 000 euron arvoinen lahjoitus rahastoidaan lahjoittajien nimeä kantavaan Mauri ja Karin Rautkarin lintukosteikkorahastoon. Rahaston tarkoituksena on maan, vesialueen tai kosteikon hankkiminen linnustonsuojeluun ja sen myötä oman lintukosteikon perustaminen ja ylläpito.

Tringan puheenjohtajana vuosina 1995-1997 toiminut Mauri Rautkari retkellä Amazonin alueella.

Samalla Tringan hallitus päätti rahankeräyksen käynnistämisestä rahaston varojen edelleen kartuttamiseksi. Kun tarvittava summa on saatu kokoon ja sopiva kohde löytynyt, rahaston varat käytetään maanhankintaan Tringan oman lintukosteikon perustamiseksi, kosteikon perustamistoimiin sekä myöhemmin kosteikon ylläpitoon. Tavoitteen saavuttamiseksi kaikki apu on tervetullutta! Lintukosteikkokeräykselle on avattu oma kampanjasivu, jolta voit lukea lisää lintukosteikoista sekä siitä, miten kampanjaan voi osallistua: https://tringary.editorx.io/lintukosteikko

150 150 Johannes Silvonen
Kirjoita jotakin