Viikonlopun lintusää: hyvän muuttokelin sijaan pudotussäätä, hyvät mahdollisuudet harvinaisuuksille

Jarmo Koistisen (7.10.) laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Viime päivinä on ollut melkoista muuton tulppaussäätä vastatuulen ja huonon näkyvyyden takia. Toisaalta lämmin ilmamassa on suosinut lintujen ruokailua ja odottelua. Lähiaikoina hyvä muuttosää on melko vähissä, koska lauha lounaanpuoleinen tuuli, matalalla roikkuvat alapilvikerrokset, sade ja huonohko näkyvyys ovat yleisiä. Kuitenkin tuuli heikkenee hieman viime päivistä, jolloin suurimman sisäisen paineen yksilöt yrittävät muuttaa.

pe: Enimmäkseen kohtalaista, merellä ajoittain navakkaa lounaistuulta ja kohtalainen näkyvyys sekä lämmintä. Enimmäkseen pilvistä, mutta poutaa ja pilvisyys voi rakoilla välillä. Muuttosään hyvyyden määrää alapilvi: jos sitä on kovin paljon ja alhaalla (alaraja alle 300 m), muuttosää on huono, jos korkeammalla niin pikkulintujen aamumuuttosää on hyvä johtolinjoille kasautumiselle aamulla. Muille muuttajille (paitsi ehkä merisorsille) sää ei ole hyvä. Yön pudotus- ja harvinaisuussää on hyvä.

la-su: Mantereella kohtalaista, merellä navakkaa WSW-SW-tuulta. Verraten pilvistä ja ajoittain vähän sadetta tai tihkusadetta ja huonohko näkyvyys. Myös sumua voi olla. Muuttosää huonohko, pudotussää on yöllä hyvä.

alkuviikon arvio: Lauha lounainen muuton tulppaus- ja jarrutussää jatkuu.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin