Hanko BirdGolf Open järjestetään 22.5.

Toukokuussa Hangossa lyödään Suomen ensimmäinen lintugolfkisa, Hanko BirdGolf Open. Kilpailu on avoin kaikille golfareille ja mahdollisimman laaja orniedustus on toki äärimmäisen toivottavaa. Mikään kova pelimies tai -nainen ei tarvitse olla: lammikkoon lyötyjä palloja voi kompensoida tähystämällä taivaalle. Lopullisesta lyöntimäärästä nimittäin vähennetään havaitut lintulajit.

Hanko BirdGolf Open on leikkimielinen joukkuekisa. Pelimaksu 10€ menee Haliakselle. Tapahtuman jälkeen Halias järjestää opastuksen halukkaille.

Tringalaisten oma ja monelle rakas lintuasema Halias Hankoniemen kärjessä tehnyt uraauurtavaa työtään linnustonseurannan, rengastuksen ja lintututkimuksen saralla jo yli 40 vuotta. Edellisessä Tringan numerossa pääsimme tutustumaan Haliaksen lintuvuoteen 2020. Tämän vuoden vakiohavainnointi ja rengastus on asemalla jo täydessä vauhdissa koronasta johtuvin erityisjärjestelyin.

Viime vuosina aseman toimintaa on kehitetty aktiivisesti. Yksi keskeinen kehittämisen osa-alue on aseman talous. Verrattain pienillä summilla saadaan asemalla aikaan pieniä ihmeitä. Talouteen kytkeytyy tiiviisti aseman tunnettuus ja julkisuuskuva. Haliaksen tavoitteena on, että hankolaiset, niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin, kokisivat aseman voimakkaammin omakseen.

Leikkimielinen golfkisa ajaa tätä asiaa. Han-Golf on arvostettu paikallinen toimija, jolle myönnetty GEO Foundation -ympäristösertifikaatti, jonka pohjaksi on tehty myös luonto-, maisema-, lintu- sekä hiilijalanjälkiselvitys.

Hanko Birdgolf Open
Hangon golfkenttä
Kirkkotie 28, Täktom, Hanko
22.5.2021 klo 5.00

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin