Porkkalan Lintuviikko 17.-23.5.

Ensimmäistä kertaa 2019 järjestetty Porkkalan Lintuviikko järjestetään taas 17.-23.5. parhaimpaan muuttoarktikan aikaan etätapahtumana. Kirkkonummen Ympäristöyhdistyksen, Tringan ja Kirkkonummen kunnan yhteistyössä järjestämä lintuviikko koostuu ajankohtaisista luonto- ja lintuaiheisista luennoista. Tarkoituksena on tuoda esille luentojen ja videoiden myötä Porkkalan erityisyys luonto- ja retkikohteena sekä paikallisille että kenelle tahansa kiinnostuneelle.
Monipuolisen ohjelman avaa Markku Jämsän luento Porkkalanniemen linnuista ja lintupaikoista. Riku Cajander kertoo kirjasta Rantojen laulavat linnut, Mari Pihlajaniemi ja Heikki Eriksson teoksesta Linnut ja ilmasto. Eu:n komission ympäristöpääosastolla työskennellyt Marita Arvela kertoo lintujen suojelusta lintudirektiivin näkökulmasta. Sami Karjalainen tarkastelee maailmaa leppäkerttujen ja Lisse Tarvainen kyiden ja rantakäärmeiden perspektiivistä.
Sekä Tringan että tapahtuman omilta kotisivuilta voi seurata paikallisen lintuharrastajan Nico Niemenmaan videoita Porkkalan upeista havainnointi- ja retkikohteista. Kirkkonummen kirjastossa on lisäksi esillä 26.5. alkaen koko kesäkuun Olli Sakselan näyttely linnuista, joita voi havainnoida Porkkalanniemellä. Tarkempia tietoja ja tapahtumaa voit seurata omalta kotisivulta: www.porkkalanlintuviikko.fi tai Facebook-tapahtumasta: www.facebook.com/events/1042213702800371

Arktikaa kuvannut Olli Saksela

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin