Rauhallista joulunaikaa!

Merisirri tuo jouluterveiset pohjoisesta kaikille lintuharrastajille. Yhdistys toivottaa rauhallista joulunaikaa ja erittäin havaintorikasta uuttavuotta itse kullekin säädylle!

Mennyt vuosi on ollut jälleen ollut antoisa. Jäsenmäärämme kasvoi, ja erityisesti nuoret lintuharrastajat tulivat vauhdilla mukaan toimintaan. Tringalainen Eetu Paljakka sai myös ”vuoden nuori lintuharrastaja -tunnustuksen kattojärjestöltämme BirdLife Suomelta.

Lintupuolella vuosi oli myös hieno. Kirsikkana kakussa oli tietenkin Suomen ensimmäisen pikkupajusirkun löytyminen Rönnskärin lintuasemalta ja Suomen neljäs lehmähaikara Mäntsälässä. Monen mieliin jää varmaan myös keväisten kuhankeittäjien mukava määrä ja syksyinen punajalkahaukkainvaasio (165-175 yksilöä alueellamme!). Yhteensä joulukuun alkupuolelle mennessä toimialueellamme oli havaittu 289 luonnovaraista lintulajia.

Retkitoimikunnan järjestämillä retkillä oli jälleen monipuolista tarjontaa kaikenikäisille lintuharrastajille ja kilpailuviettiset saivat mitellä voimiaan erilaisissa skaboissa ja linturalleissa. Vuoden Tringalaisina palkittiin Hangon lintuaseman asemanhoitajat Hanne Kivimäki ja Jari Laitasalo.

Hangon lintuaseman 40-vuotisjuhlavuotta vietettiin näyttävästi vuoden alussa. Aseman tueksi perustettu Haliaksen ystävät -verkosto sai rutkasti uusia jäseniä ja aseman kehittämiseen paneuduttiin todella  Lintumatkailu Hangon Tulliniemellä -Leader-hankkeen myötä. Linnustollisesti asemalla oli myös mahtisyksy. Esimerkiksi metsäkirviset (21 000), sinitiaiset (8870) ja talitiaiset (10540) rynnistivät suomenennätysmuuttoon.

Tringan ja muiden toimijoiden pitkäjänteinen työnteko pk-seudun linnuston puolesta tuotti tärkeän erävoiton, kun Östersundomin yleiskaava kaatui oikeudessa. Kaava uhkasi vakavasti alueen luontoarvoja ja sen kaatuminen mahdollistaa alueen suunnittelun niin, että sekä uusien asukkaiden kuin lintujenkin tarpeet huomioidaan. Vuoden lopussa järjestettävä linnustonsuojelukeräys mahdollistaa pitkäjänteisen suojelutyön. Keräykseen voivat osallistua kaikki lintujen ystävät.

Tringan toiminta ei olisi mahdollista ilman vapaaehtoisia ja tukijoitamme. Lämmin kiitos teille kaikille aherruksestanne ja tervetuloa mukaan myös uudet toimijat.


Merisirrin kuvasta isot kiitokset nuorelle Pyry Laurikalle.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin