Porkkalan lintuviikko järjestetään jo neljättä kertaa Kirkkonummella

Tiedote 09.05.2023, vapaa julkaistavaksi 

Kirkkonummella 15.-25.5.2023 neljättä kertaa järjestettävä Porkkalan lintuviikko esittelee lintu- ja luontoharrastusta monipuolisesti kaikenikäisille! Tapahtuman ohjelmassa on mm. maksuttomia yleisöluentoja sekä opastettuja linturetkiä Porkkalanniemelle, yhdelle maamme tunnetuimmista linturetkikohteista. Porkkalanniemi kokoaa vuodesta toiseen lintuharrastajia pääkaupunkiseudulta ja kauempaakin seuraamaan lintujen muuttoa, erityisesti loppukevään arktista vesilintumuuttoa. Porkkalan lintuviikon järjestävät yhteistyössä Kirkkonummen ympäristöyhdistys, Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry ja Kirkkonummen kunta. Koko viikon ohjelma lisätietoineen löytyy tapahtuman sivuilta: porkkalanlintuviikko.fi

Tapahtumia kirjasto Fyyrissä maanantaina ja perjantaina
Lintuviikko avataan perinteiseen tapaan Toristaijauksella Kirkkonummen torilla maanantaina 15.5. klo 13-15. Avajaispäivä jatkuu Kirkkonummen kirjasto Fyyrissä Aloita lintuharrastus! -tapahtumalla klo 16-18. Ohjelmassa on vinkkejä lintujen tarkkailuun ja luontoaiheisia kasvomaalauksia. Lintuharrastaja Markku Jämsä kertoo kirjaston Mörne-salissa Arktikasta ja kevään muista linturiemuista klo 17.30 alkaen, jonka jälkeen kirkkonummelainen tietokirjailija ja valokuvaaja Sami Karjalainen esittelee hyönteis- ja hämähäkkiaiheisia tietokirjojaan sekä valokuviaan.

Perjantaina Fyyrin Mörne-salissa luennoi tutkija Emma-Liina Marjakangas aiheenaan Luonnon monimuotoisuus – vakaan ekosysteemin perusta (klo 18-20). Aiheeseen paneudutaan erityisesti suomalaisen luonnon sekä lämpenevässä ilmastossa muuttuvien lintuyhteisöjen näkökulmasta.

Viikonloppuna retkeillään Porkkalanniemessä
Lasten lintu- ja luontotapahtuma lauantaina 20.5. klo 11 – 14 kutsuu tarkkailemaan lähiluontoa. Tapahtumapaikkana on Porkkalan vanha kansakoulu (Porkkalantie 1826), jonne rakennetuilla rasteilla tutustutaan pihapiirin lintuihin, ötököihin, kasvillisuuteen sekä alueen historiaan lintu- ja luonto-oppaiden kanssa. Paikalle järjestetään bussikuljetus Kirkkonummen keskustasta. Samalla kyydillä pääsee mukaan myös Lähteelän ulkoilualueelle suuntautuvalle linturetkelle, joka alkaa Lähteelän parkkipaikalta (Läntinen Källvikintie) lauantaina 20.5. klo 11.

Lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16 jalkautuvat Tringan ja Kirkkonummen ympäristöyhdistyksen lintu- ja luonto-oppaat kaukoputkineen Porkkalanniemen Haahka-lavalle ja Lähteelän nuotiopaikoille. Tarkkailupaikoilla on mahdollisuus kokeilla kaukoputkea sekä kiikareita ja oppaat kertovat alueen linnustosta ja lintuharrastuksesta kaikille kiinnostuneille.

Retkievästä tarjoaa Pinna Café Porkkalan vanhalla kansakoululla, joka on auki lauantaina 20.5. klo 10-18. Saapuminen autoilla mielellään Lähteelän parkkipaikan kautta.

Lauantain tapahtumapaikoille Lähteelään sekä Porkkalantien päähän järjestetään bussikuljetus. Bussi lähtee Kirkkonummen matkakeskuksesta 20.5. klo 10. Paluumatka alkaa Porkkalanniemestä klo 15 ja Maatilapuodin pysähdyksen jälkeen saavutaan matkakeskukseen n. klo 16.15. Bussikuljetuksesta on vapaaehtoinen 5 euron maksu.

Saariston kevät -valokuvanäyttely Villa Elfvikin luontotalossa Espoossa
Kirkkonummen ympäristöyhdistys vie Olli Sakselan valokuvia naapurikuntaan. Näyttely on esillä 4.5.-18.6. Espoon Villa Elfvikissä.

Lisätietoja:
Porkkalan lintuviikon tiedottaja Saara Huhmarniemi, p. 050 3394349, porkkalanlintuviikko@gmail.com

Kuvia – kuvaajan nimi mainittava julkaisun yhteydessä!
Kuva 1: Allit ja mustalintu. Kuvaaja: Olli Saksela
Kuva 2: Sepelhanhia. Kuvaaja: Olli Saksela

Alleja sekä mustalintu. Kuva: Olli Saksela.
Sepelhanhia. Kuva: Olli Saksela.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin