Petri Saariselle Tringan BirdLife-ansiomerkki – Jari Laitasalosta ja Hanne Kivimäestä vuoden 2019 tringalaiset

Tringan joulukuun kuukausikokouksessa palkittiin muutama ansioitunut tringalainen.
Tringan BirdLife-ansiomerkki myönnettiin Petri Saariselle. Petri on aktiivinen Hangon lintuaseman kävijä, joka on aina valmiina talkootöihin ja aseman perusparannuksiin. Petrin ammattitaidon ansiosta aseman pienet ja suuret korjaukset on saatu tehtyä ripeästi ja tehokkaasti. Halias-toimikunnassa Petri oli jäsenenä vuosina 2010-2017, ja asemalla vietettyjä vuorokausia Petrillä on peräti 470.
Vuoden tringalainen on vuodesta 1997 alkaen vuosittain jaettu Tringan oma tunnustus, joka myönnetään yhdistyksen hyväksi tehdystä työstä. Erityisesti sillä pyritään palkitsemaan työmyyriä, jotka puurtavat paljon Tringan eteen mutta eivät aina saa ansaitsemaansa näkyvyyttä. Vuoden tringalaisen kiertopalkintona on taiteilija Jari Kostetin lintutaulu.
Vuoden 2019 tringalaiseksi hallitus valitsi Hangon lintuaseman asemanhoitajat Jari Laitasalon ja Hanne Kivimäen. Jari ja Hanne ovat kuluneen aseman 40-vuotisjuhlavuoden aikana luotsanneet aseman aktiiveja, kehittäneet aseman toimintaa ja pitäneet huolen siitä, että puitteet kävijöitä varten ovat kunnossa.
Palkitsemisten lisäksi kokouksessa kuultiin tutkija Janne Koskisen esitys DNA:n käytöstä lintujen määrittämisessä. Esitys oli innostava ja lennokas, mutta myös jalat maan pinnalle palauttava: ainakaan mitokondrio-DNA ei ole sellainen taikakalu, joka ratkaisisi melkein kaikki lintujen määritykseen liittyvät ongelmat kertaheitolla.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin