Monthly Archives :

May 2019

Tringan suojelutoiminnan kevätkuulumisia

Tringan suojelupuolella on riittänyt kiirettä kuluneena keväänä. Isoja projekteja ovat olleet muutoksenhaut Östersundomin yhteisen yleiskaavaan ja Finnoon keskuksen asemaakaavaan Helsingin hallinto-oikeudesta sekä Uusimaa 2050-kaavan (tutummin maakuntakaavan) ehdotusvaiheen lausunto. Lisäksi olemme tehneet töitä mm. valkoposkihanhien aiheuttamien ristiriitojen ratkaisemiseksi ja Helsingin pesimäaikaisten metsähakkuiden kieltämiseksi. Muutoksenhaku Helsingin hallinto-oikeudesta Östersundomin ja Finnoon kaavoihin (ks. uutinen tammikuulta:

Lue lisää
150 150 adminTringa

Lintusää 27.–29.5.2019: Hyvää arktikatuulta riittää, vaikka sää on viileä ja epävakainen

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle: Tänä keväänä erikoinen oli valkoposkien päämuutto, joka hajaantui 6 vrk:n ajalle suhteellisen tasapaksuna ja leveänä rintamana. Vastatuuli ei tuntunut niihin vaikuttavan juuri mitenkään torstaina-perjantaina. Sen sijaan muu arktika oli silloin aika vaisua, joskin suosirrejä meni pinnassa ehkä juuri vastatuulen takia. Lauantain tuulen kääntyminen toi sepelhanhien kunnon muuton. Erikoista on…

Lue lisää
150 150 adminTringa

Retkikertomus: retki Vallisaareen 18.5.2019

Lue lisää
150 150 adminTringa

Hangon retki 5.5.2019 retkikertomus

Sunnuntai-aamuna Tringan bussi kuljettajanaan taas Antero Koskinen, allekirjoittanut, toinen opas Niko Björkell ja 39 retkeläistä suuntasivat kohti Hankoniemeä. Keli oli suht lämmin ja lupaava. Odotukset olivat taas korkealla, onhan tämä jo perinteeksi muodostunut "tornien taisto -viikonloppu" ollut yksi lajirikkaimpia retkiämme. Hankoon päästyämme aloitimme retken Neljän Tuulen Tuvalta. Siellä Hankoniemi taas osoitti luonteensa, tuuli oli suht…

Lue lisää
150 150 adminTringa

Retki Karkalin luonnonpuistoon 11.5.2019 –retkikertomus

Karkalin luonnonpuisto Lohjanjärveen työntyvän Karkalinniemen kärjessä on yksi Etelä-Suomen hienoimmista lehtoalueista. Luonnonpuisto on perustettu 1964. Alue on ollut Metsähallituksen hallinnassa vuodesta 2002. Luonnonpuiston kasvillisuuden säilymisestä on kiittäminen mm. arkkipiispa Gustaf Johanssonia (1844-1930), jonka kesänviettopaikka sijaitsi Karkalissa. Johansson ja hänen poikansa olivat luonnonystäviä. He pyrkivät säilyttämään Karkalin lehtoa mahdollisimman luonnontilaisena. Johanssonin kamuihin kuului mm. eräs Elias…

Lue lisää
150 150 adminTringa

Ilmoita kaikki peltosirkkuhavainnot Tiiraan!

Missä peltosirkkuja vielä on? Osallistu kartoitukseen! Markus Pihan ja Tuomas Seimolan tutkimusryhmä selvittää Tringan kanssa yhteistyössä Uudenmaan peltosirkkutilanteen vuonna 2019. Vaikka alueella retkeillään paljon, ovat monet peltosirkun mahdolliset esiintymispaikat yhä selvittämättä. Jokainen havainto on tämän äärimmäisen uhanalaiseksi luokitellun lajin tilan selvittämiseksi arvokas, ja selvitykseen tarvitaan lintuharrastajien apua! Miten voit osallistua kartoitukseen? Peltosirkut löytyvät useimmiten suurilta…

Lue lisää
150 150 adminTringa

Iltaretki Laajasalon Stansvikiin – retkikertomus

Osallistujia saapui monin eri tavoin kokoontumispisteeseen: kävellen, polkupyörällä, bussilla ja henkilöautolla. Oppaamme Paul Segersvärdin saavuttua osallistujia oli 15 mutta välittömästi retken alettua lisääntyi osallistujamäärä lopulliseen kahteenkymmeneen. Jo heti ensimmäisten parin sadan metrin jälkeen bongasimme erään retken parhaimmista havainnoista: kevyenliikenteen väylän vieressä kasvaneet keltavuokot. Samasta kasvupaikasta löytyi myös mukulaleinikki ja pikku käenrieska. Kevyen liikenteen väylältä käsin…

Lue lisää
150 150 adminTringa
  • 1
  • 2
Kirjoita jotakin