Toukokuun kuukausikokous 3.5. – sepelsiepon maastomääritys

Tringan toukokuun kuukausikokouksessa on tällä kertaa luvassa määritysaiheinen esitelmä. Jyrki Normaja saapuu Tringan vieraaksi pitämään esitelmän ajankohtaisesta aiheesta: Sepelsiepon maastomääritys.
Sepelsieppo on Tringan alueella jo lähes vuosittainen vierailija ja suurin osa havainnoista tehdään toukokuussa. Vanha sepelsieppokoiras on verrattain helppo tuntea, mutta sepelsiepponaaraan määritys voi olla sitäkin haastavampaa. Oman lisähaasteen tarjoavat vielä sepel- ja kirjosiepon mahdolliset risteymät.
Vuosina 2003-2017 rariteettikomiteaan kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Jyrki Normaja on perehtynyt sepelsiepon määritysongelmiin. Tervetuloa Tieteiden talolle kuulemaan, mistä sepelsiepon tunnistaa ja minkälaisissa olosuhteissa sen voi maastossa määrittää!
Toukokuun kuukausikokous pidetään torstaina 3.5. klo 18 Tieteiden talon salissa 104 (Kirkkokatu 6, Helsinki).
 

Kirjosieppo, sepelsieppo vai risteymä? © Kuva Jyrki Normaja

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin