Lintusää 26.–28.4.2018: Lämpimät pulssit etelästä tuovat runsaasti muuttolintuja

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Tällä viikolla olemme vielä viileässä ilmamassassa, ja yöllä käväistään nollan tienoilla, mutta virtaus alkaa kääntyä lännestä lounaaseen ja Suomen eteläpuolella lähestyy vappuun mennessä useita lämpimiä pulsseja etelästä Baltiaan asti. Siksi paikallisesta viileydestä välittämättä myötätuuli ja läheinen kuuma virtaus voi tuoda meille vappuun mennessä esimerkiksi leveäpyrstökihun, lampiviklon, pensastaskun, sitruunavästäräkin, käen, sinirinnan, satakielen, pikkusiepon, terva- ja törmäpääskyn, ruoko- ja rytikerttusen sekä pensaskertun. Myös meriharakan päämuutto voi tulla etenkin lauantaista alkaen. On mahdollista, että vapun jälkeen kuuma kaakonpuoleinen virtaus pääsee meille asti, mikä tietäisi juhlavaa harvinaisuusvyöryä.
To: Heikkoa–kohtalaista lännenpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja joitakin sadekuuroja, etenkin iltapäivällä ja sisämaassa. Hyvä muuttosää hanhille, yömuuttajille ja arktikan ensimmäisille tunnustelijoille.
Pe–la: Lähes kuten torstaina, mutta tuuli enemmän lounaasta ja iltapäiväkuurot mahdollisesti voimakkaampia. Muuttosää paranee entisestään.
Jatko: Lämmin lähestyy ensin sateiden kera; yömuutto-, harvinaisuus- ja pudotussää hyvä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin