Hangon lintuaseman yleisöopastukset

 

Tringa osallistuu Suomen itsenäisyyden juhlavuoden viettoon järjestämällä loppukesästä yleisöopastuksia Hangon lintuasemalla. Tringan hanke Hangon lintuaseman yleisöopastukset on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

 

 
Hangon lintuasema on perustettu vuonna 1979. Suomen mantereen eteläkärjessä, Uddskatanin luonnonsuojelualueella sijaitseva lintuasema on normaalisti suljettu yleisöltä ja liikkuminen aseman alueella luvanvaraista. Hangon lintuaseman yleisöopastukset -hankkeen myötä yleisöllä on mahdollisuus tutustua paikan päällä lintuaseman toimintaan. Hanke koostuu avoimet ovet -tapahtumasta sekä hankolaisille koululuokille järjestettävistä opastuksista.
Lauantaina 5. elokuuta järjestettävän Haliaksen avoimien ovien myötä yleisölle aukeaa pääsy lintuaseman alueelle. Opastetut kierrokset lähtevät klo 9.00 alkaen tasatunnein Tulliniemen luontopolun päästä, eteläkärjen näköalapaikalta. Kello 9, 11 ja 13 lähtevillä kierroksilla opastus on suomeksi ja klo 10 ja 12 lähtevät kierrokset opastetaan ruotsiksi. Kierroksilla kuljetaan oppaan seurassa aseman verkkoalueen läpi, käydään kurkistamassa näkymiä muutonseurantabunkkerilla ja päätetään kierros lintuaseman piha-alueelle. Aseman pihassa on mehutarjoilu. Tapahtuman tarkempi aikataulu ja muut tiedot löytyvät tapahtumakalenterista.
Elo-syyskuussa hankolaisilla koululuokilla on mahdollisuus vierailla lintuasemalla. Vierailujen opastuksista vastaavat Hangon lintuaseman rengastajat sekä miehittäjät.
 
Tiedustelut: toiminnanjohtaja(ÄT)tringa.fi

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin