Tringan kesäralli järjestetään tällä kertaa Helsingin Vuosaaressa

Tringan kesäralli on tulevana lauantaina! Tällä kertaa kokeillaan uutta: Rallialueena on Helsingin Vuosaari. Vuosaari tunnetaan paitsi Helsingin suurimpana kaupunginosana (17km²) myös monipuolisista linturetkikohteistaan, joista suosituin lienee entinen maankaatopaikka eli Vuosaaren kasa. Myös Mustavuoren lehto, Kallvikin niemi ja Uutelan Skatanniemi ovat tuttuja paikkoja monelle tringalaiselle.
Vuosaaressa on havaittu tähän mennessä yli 280 lintulajia. Myös harvinaisuuksia mahtuu listalle: Viime kesän yllättäjiä olivat arohiirihaukka ja aropääskykahlaaja. Tänä vuonna Vuosaaressa on havaittu mm. isohaarahaukka, punajalkahaukka, mehiläissyöjä sekä tulipäähippiäinen.
Tringan ralleissa on aikaisempina vuosina tehty mielenkiintoisia havaintoja ja harvinaisuuksiakin on tullut vastaan. Vuoden 2014 kesärallissa löydettiin mm. 11 ruostesorsan parvi. Viimeeksi kesäralli järjestettiin vuonna 2015, mukana oli kahdeksan joukkuetta ja rallin yhteislajimäärä 154 lajia. Linturallien tarkoitus on paitsi tuoda vaihtelua linturetkeilyyn, myös kartuttaa käsitystä Tringan alueen linnustosta. Sen vuoksi kaikki mielenkiintoiset rallissa tehdyt lintuhavainnot toivotaan tallennettavan rallin jälkeen lintutietopalvelu Tiiraan.
Tälläkin kertaa ralli on kaikille avoin, tervetuloa!
Katso tarkemmat osallistumisohjeet tapahtumakalenterista: www.tringa.fi/events/tringan-kesaralli-2/

Muutonseurantaa Vuosaaren kasalla © Eija Putkuri


Vuosaaren kasa lienee Helsingin varmin paikka havaita ruisrääkkä © Rauli Pudas

 
Linkkejä:
Tringan rallit – säännöt ja muuta infoa
Mustavuoren lehto – Helsingin kaupungin esite
Uutelan ulkoilualue ja luontopolku
Meri-Rastilan ulkoilualue
Kartta Helsingin kaupunginosista (Vuosaaren rajat)

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin