Lintusää 8.–10.4.2017: Kevätmuutto etenee etenkin sunnuntaina ja maanantaina

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Lintukevät etenee huonomman vaiheen jälkeen lähipäivinä jälleen hyvin, etenkin sunnuntaina ja maanantaina: voi odottaa mm. ensimmäisiä liroja, valkovikloja, metsäkirvisiä ja jopa mustavikloja. Joka päivä (la-ma) on myös kohtalainen mahdollisuus hyvään kurkimuuttoonkin itäistä reittiä, mutta Baltiassa on etenkin tänään melko pilvistä oikein hyvälle kaartelumuuttosäälle. Sen sijaan pääsisäisen seutu näyttää pahaenteiseltä: kylmää ja sateista, jopa lumisateet mahdollisia, sekä paljon vastatuulia.
La: Enimmäkseen kohtalainen tuuli heilahtelee luoteen ja lännen välillä, iltapäivällä merellä länsituuli on navakkaa, ja illaksi tuuli taas heikkenee ja kääntyy lounaaseen. Pilvisyys vaihtelee ja muuttosää paranee nopeasti aamun jälkeen. Yöllä on kovaa rastaiden, punarintojen ja vesilintujen tuloa.
Su: Kohtalaista lounaistuulta, joka iltapäivällä varsinkin merellä on ajoittain navakkaa. Päivä on selvästi leudompi kuin lauantaina. Enimmäkseen on pilvistä ja pieni heikon ajoittaisen sateenkin mahdollisuus, mutta iltaa kohti pilvisyys vähenee. Tuulen puolesta on kaikille muuttajille erinomainen muuttosää, mutta pilvisyys estää kaartelumuuttajien menoa ja mereltä tulevan sumun tai matalan sumupilven mahdollisuus on kohtalainen. Ilman sitä aamulla vyöryy massoittain mm. peippoja Suomeen. Jälleen itäisen reitin kurkimuutonkin mahdollisuus, mutta Baltian pilvisyys ratkaisee. Yöllä on ihan loistavaa säätä yömuuttajille.
Ma: Lounaistuulta, joka aamulla on kohtalaista ja voimistuu päivällä navakaksi. Aamulla on todennäköisimmin melko selkeää, mutta päivän kuluessa on lännestä odotettavissa kylmä rintama pilvien ja kapean sadealueen kera.
Jatkoarvio: Koleita lännen ja pohjoisen välisiä virtauksia ja muuton hyytymistä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin