Tringan ekopinnaskaban voitto Otso Häärälle

Tringan neljännen ekopinnaskaban voiton vei Otso Häärä. Otso sai vuoden aikana Tringan alueella kokoon 253 ekopinnaa. Vuoden vaihteessa päättynyt kisa oli edellisiä kierroksia tasaisempi ja voitto ratkesi vasta joulukuun lopulla. Vielä kaksi viikkoa ennen kisan päättymistä Häärä ja toiseksi sijoittunut Antti Mikala (251) olivat tasalukemissa. Kisan kolmannen sijan vei Jyri Heino (241).
Ekopinnaskabassa oli tällä kertaa mukana 91 osallistujaa, jotka ilmoittivat havaintoja yhteensä 276:sta lajista. Vuoden aikana lajilistalle saatiin yhdeksän* Tringan ekopinnaskaboille kokonaan uutta lajia: arohiirihaukka, aropääskykahlaaja, taiga- ja mustakurkkurautiainen, etelänsatakieli, sinipyrstö, tulipäähippiäinen, idänpikkusieppo ja viitatiainen. Kisan kokonaislajimäärää nostivat etenkin syyspuolella havaitut itäiset harvinaisuudet ja vuosi 2016 tullaankin muistamaan Tringan alueella poikkeuksellisen kovana rarisyksynä.
[*Rariteettikomitea tai (Tringan ARK) ei vielä ole hyväksynyt kaikkia kisan lajilistalle ilmoitettuja havaintoja]
 

Ekopinnaskaban top-20:

eko-2016
 
Helsinki jyräsi tuloslistalla jälleen, pääkaupunkiseudun ulkopuolelta yllettiin top-20:een tällä kertaa ainoastaan Hangosta. Skaban voitto on mennyt nyt neljänä perättäisenä vuonna Helsinkiin. Kisan kärkisijoille on kuitenkin mahdollista nousta myös ”sisämaasta” käsin, kuten nyt esimerkiksi Vantaalta.
Kaikkiaan skabaan osallistuttiin yhteensä yhdestätoista eri kunnasta käsin. Edustettuina olivat pääkaupunkiseudun kolmen suurimman kunnan lisäksi Hanko, Hyvinkää, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Ekopinnaskaban suurimman kilometrimäärän ilmoitti tällä kertaa helsinkiläinen Pekka Malinen, 5217 kilometriä.
 
otso
Ekopinnaskaban voittaja Otso Häärä talvisella ekopinnaretkellä.
 

Ässät, eli vain yhden osallistujan kisassa havaitsemat lajit:

eko-a%cc%88ssa%cc%88t-2016
Ässä-lajeja mahtui tämän vuoden skabaan niukasti. Seuraavat lajit jäivät tällä kertaa puuttumaan kokonaan lajilistalta: amerikantavi, etelänkiisla, keräkurmitsa ja harjalintu.
Ekopinnaskaban 2016 kaikki sijoitukset ja havaitut lajit löytyvät tämän linkin takaa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin