Lintusäätiedote 14.–16.9.2016: Muuttosää suosii kaikkia lähtijöitä

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Korkeapainesää jatkuu ja muuttosää suosii kaikkia lähtijöitä sekä myös Venäjän pohjoisrannikolta tänne haluavia lintuja. Viime yönä oli hyvin kovaa pikkulintumuuttoa säätutkissa, joka vaihtui tauotta kovaksi aamumuutoksi.
Ke: Tyyntä tai heikkoa tuulta, aamulla koillisen illalla lännen puolelta; selkeää. Kaikille muuttajille on loistava muuttosää ja myös hieno retkisää. Myötätuulessa aamumuutto ei tosin kasaudu matalalle niemien kärkiin ja muuton näkyvä voimakkuus aliarvioi todellista muuttoa.
To: Lännenpuoleista tuulta, joka aamulla on enimmäkseen heikkoa, iltapäivällä kohtalaista ja merellä ajoittain navakkaa. Aamulla matalan sumun, sumupilven tai kumpukerrospilven mahdollisuus on suuri. Se voi lamauttaa aamumuuton. Muutoin on kohtalainen muuttosää ja päivällä melko selkeää.
Pe: Enimmäkseen on kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta ja vaihtelevaa alapilvisyyttä sekä selvästi viileämpää kuin edellisinä päivinä. Jälleen on hieno muuttosää kaikille menijöille.
Jatkoarvio: Edelleen korkeapaineen selännettä, mutta ei enää selviä pohjoistuulia.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin